Обама закликав Путіна вивести російські війська з України

Обама закликав Путіна вивести російські війська з України
Президент США Барак Обама закликав Володимира Путіна вивести російські війська з України.

Про це він заявив в ході телефонної розмови, яка відбулася між главами держав, повідомляє «Українська правда».

Агентство вказує, що президент США нагадав Путіну про необхідність дотримання мінських угод, зажадавши «відводу всіх російських військовослужбовців і техніки з території України».

У ході розмови лідери обговорили й інші теми, в тому числі діяльність терористичного угрупування «Ісламська держава» і іранську ядерну угоду.

«Президенти обговорили ситуацію, що погіршується в Сирії і підкреслили важливість об’єднання за формулою «п’ять плюс один»у триваючих переговорах щодо іранської ядерної програми», – вказали у Вашингтоні.

Інформацію про розмову президентів підтвердив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає російський Інтерфакс.

«Лідери досить докладно обговорили поточну проблематику двосторонніх відносин», – зазначив він.

За словами Пєскова, Обама і Путін детально обмінялися думками щодо ситуації в Сирії і приділили увагу іранським переговорам.

«Глави держав обговорили також українську кризу, зокрема хід виконання мінських угод, – вказав прес-секретар. – У цьому контексті президенти домовилися, що найближчим часом помічник держсекретаря Вікторія Нуланд і заступник голови МЗС Григорій Карасін здійснять контакти для обговорення ходу імплементації цих домовленостей».

Прес-секретар додав, що «значну увагу було приділено комплексу питань, пов’язаних з боротьбою з тероризмом», в тому числі діяльності забороненої в Росії «Ісламської держави».

Пєсков уточнив, що Путін і Обама «домовилися доручити міністрові Лаврову і держсекретареві Керрі провести зустріч для обговорення цієї теми».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто такий Обама? - Правитель який легалізував одностатеві шлюби на території США.Краще від нього триматись подалі, а то як кажуть з ким поведешся того й наберешся.За содомські гріхи Господь пошле таку кару що мало не покажеться! Побачите!!!
Відповісти