У Луцьку відкрили центр, де зможуть збиратись молодіжні громадські організації.ФОТО

У Луцьку  відкрили центр, де зможуть збиратись молодіжні громадські організації.ФОТО
Луцькій молоді допомагатимуть в їхніх ініціативах і проектах в молодіжному центрі.

1 липня відбулось відкриття молодіжного центру на базі Волинської православної богословської академії. Ініціатор молодіжного центру голова громадської організації «Молодіжна платформа» Захар Ткачук розповів, що він дуже вдячний владиці Михаїлу за те, що він дозволив розмістити тут центр.

Натомість священик Ярослав додав, що представники молодіжного центру можуть звертатись до них з проханням допомоги в організації заходів.

«Ви, як ініціативні молоді люди, маєте показати приклад іншій молоді, скерувати їх в правильне русло. Можна мати різні перешкоди, але не треба боятись їх. Якщо потрібно якісь заходи організовувати, то в нас є нове приміщення, де можна це організувати», - мовив отець Ярослав.

Захар Ткачук розповів, що вони вирішили не чекати і зробити щось на кшталт молодіжного центру, який має декілька функцій, основна з яких - це місце збору громадських організацій, на безкоштовній основі та в будь-який час доби. Також він буде поділений на п'ять основних кластерів: центр патріотичного виховання молоді, навчально-методичний центр для молодіжних ініціатив, центр грантових програм і міжнародної співпраці, центр підтримки та розвитку студентського самоврядування, центр учнівства.

«В Європі всю молодіжну політику організовують молоді люди, яких називають молодіжними працівниками, які пройшли відповідне навчання і мають сертифікати. В нас таких працівників мало, а професією це буде визнаватись, я надіюсь, або в кінці цього року або в наступному. Тобто, ми зможемо вчити людей, які зможуть отримати таку професію як молодіжний працівник», - каже Захар Ткачук.

Також в планах центру є пошук більшого приміщення, де можна буде проводити навчання і різні заходи, а також створення молодіжного сайту, де працюватимуть люди з відповідною журналістською освітою і молодіжне телебачення.

«Відповідна апаратура вже закуплена», - каже Захар Ткачук.

Анатолій Безпалюк, директор одного з найстаріших молодіжних центрів (місто Полтава) в Україні, не був присутній, але за допомогою skype-зв'язку поділився їхнім досвідом роботи і розповів про шлях, який вони пройшли, щоб стати комунальною установою.

«Важливо починати з того, щоб в кожного працівника і в кожного керівника була персональна мотивація щось робити», - радить Анатолій Безпалюк.

Заступник начальника управління освіти і науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації Людмила Плахотна переконана, що працівники молодіжного центру повинні отримувати заробітну плату за це, а не працювати на волонтерських засадах.

«У вас теж є майбутнє і можливість стати комунальною установою, але хоча сьогодні звучало, що організації працюють на безкоштовних засадах, однак, це може бути безкоштовно для людей, які звертатимуться до вас, а для працівників все ж таки потрібно платити зарплатню», - говорить Людмила Плахотна.

В свою чергу, начальник відділу у справах сім'ї та молоді Луцької міської ради Олексій Веремійчик додав, що молодіжний центр для міста області – це необхідна річ, яка допоможе людям розвивати і реалізовувати себе в соціумі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Теперь веремийчик и КО может официально бухать за Гос .счет)))когда ткачук расчитается .за то что веремийчик стал чиновником,пора оплатить ддолги...почему юлькиным блохам помещение а все остальным дуля.вот вам и все реФФалюция и т.д.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили центр, де зможуть збиратись молодіжні громадські організації.ФОТО
01 липень, 2015, 15:43