Луцькі маршрутники висаджують людей під світлофорами та їздять напідпитку, - ДАІ. ФОТО. ВІДЕО

Луцькі маршрутники висаджують людей під світлофорами та їздять напідпитку, - ДАІ. ФОТО. ВІДЕО
Із 1 по 30 червня тривав комплекс профілактичних заходів, спрямованих на безпеку перевезення людей і дотримання Правил дорожнього руху.

Про це повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Днями державтоінспектори провели рейд: стежили за маршрутними автобусами обласного центру протягом всього маршруту. За одне коло автобуса зафіксували близько 10 порушень Правил дорожнього руху.

До прикладу, водій автобуса, який рухався по маршруту №12, нехтував вимогами дорожніх знаків і грубо порушував ПДР: не вмикав поворотні сигнали, не пропускав пішоходів на переходах, висаджував пасажирів у місцях, непризначених для цього. Проте цього не визнавав.

У результаті такого «відео полювання» працівники ДАІ склали на порушника низку протоколів. Ще один порушник – водій маршруту № 107 - висадив пасажирів прямо під світлофором.

- Водії не дисципліновані тому, що, коли обілечують пасажирів, не звертають увагу на світлофори, не дотримуються Правил дорожнього руху під час руху на пішохідних переходах.

Часто такі порушення трапляються тому, що керівники підприємств не звертають увагу на транспортну дисципліну своїх водіїв під час надання послуг із перевезення пасажирів, - констатує старший інспектор відділу АТІ та УРЕР УДАІ УМВС України у Волинській області Василь Кондратюк.

За період проведення операції «Автобус -2015» працівники Державтоінспекції оглянули 1070 автобусів. В тому числі 146 тих, які здійснюють нерегулярні перевезення, та 41 транспортний засіб, який використовувався для перевезення організованих груп дітей.

Правоохоронці виявили 71 технічно несправний автобус, 15 із яких їздили з несправним або заблокованим аварійним виходом. У 8-ми автобусах були незаконно встановлені додаткові місця для сидіння, у 13-ти - несправні зовнішні світлові прилади. З несправними шинами та колесами їздили 18 транспортних засобів, 4 мали несправності рульового управління. Один автобус був незаконно переобладнаним для роботи на газовому паливі з порушенням вимог законодавства.

Загалом працівники ДАІ виявили 612 порушень чинного законодавства. Зокрема чотири водії керували автобусами в стані алкогольного сп’яніння, 21 - перевищив швидкість. 134 автобуси перевозили пасажирів понад встановлену кількість.

50 перевізників порушили вимоги дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг біля автовокзалів, ще 85 порушили правила зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів.

113 водіїв відхилилися від визначеного маршрутного руху. Двоє водіїв керували автобусами без ліцензійної картки. Крім того, в одному випадку автобусом, маршрут якого складає понад 500 км, керував один водій.

Крім того, 12 автобусів зберігалися поза встановленими місцями їхньої стоянки, що теж є порушенням вимог законодавства. Під час перевезення організованих груп дітей державтоінспектори виявили два порушення. Обов’язковий технічний контроль не пройшло 11 автобусів.

Загалом працівники Державтоінспекції склали 616 адміністративних протоколів.

Державтоінспекція нагадує: ви повинні відстоювати свої права на безпеку та комфорт під час пасажирських перевезень. Бо ж, заходячи в автобус, довіряєте своє життя тому, хто сидить за кермом.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їхав маршутом 9а,і водій змагаючись наввипередки з 9,порушив 4 рази проїзд на червоне світло,від гостинця і до Там Таму всі червоні були його...То щовже можна говорити....
Відповісти
Наскільки знаю на рейс водіів випускає лікарь як могли пяні іздити хабарі роблять свою справу
Відповісти
Останні новини
Луцькі маршрутники висаджують людей під світлофорами та їздять напідпитку, - ДАІ. ФОТО. ВІДЕО
04 липень, 2015, 12:43