Дослідники NASA показали кольорові знімки Плутона найкращої якості

Дослідники NASA показали кольорові знімки Плутона найкращої якості
Автоматична міжпланетна станція New Horizons отримала нові і найякісніші на сьогоднішній день кольорові зображення Плутона. На знімках видно обидві півкулі карликової планети.

Про це повідомляє Дзеркало Тижня.

При докладному розгляді, на фото помітні кілька темних плям, рівномірно розташованих уздовж екватора. Діаметр кожного з них оцінюється в 480 кілометрів, а площа порівнянна з такою для американського штату Міссурі (понад 180 тисяч квадратних кілометрів).


Експерти раніше не спостерігали на Плутоні таких плям, і не знають їх природи. Як відзначають дослідники, різноманітність кольорової гами поверхні карликової планети виявилася несподівано багатою і значно відрізняється від її супутника Харона.


New Horizons – автоматична міжпланетна станція NASA, запущена в рамках програми «Нові рубежі» (New Frontiers) і призначена для вивчення Плутона і його природного супутника Харона. Запуск здійснено 19 січня 2006 року, з прольотом Юпітера (і гравітаційним маневром в його полі тяжіння) в 2007 році і Плутону – в 2015 році.

Після прольоту повз Плутон апарат, можливо, вивчить один з об’єктів поясу Койпера. Повна місія станції New Horizons розрахована на 15-17 років.

Міжпланетна станція New Horizons залишила околиці Землі з найбільшою з усіх космічних апаратів швидкістю. В момент вимкнення двигунів вона склала 16,26 км/с (відносно Землі).

Геліоцентрична швидкість склала 45 км/с, що дозволило б станції New Horizons піти з Сонячної системи навіть без гравітаційного маневру поблизу Юпітера.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.