Фільм «Волинське Купайло» став лауреатом на кінофестивалі в Маріуполі

Фільм «Волинське Купайло» став лауреатом  на кінофестивалі в Маріуполі
Фільм «Волинське Купайло» став лауреатом на кінофестивалі - «КіТИ - кіно і ти» - в Маріуполі.

«Цьогоріч Маріупольський фестиваль кіно - «КіТИ - кіно і ти» імені І. А. Шрейбера, який проходив 27-29 червня 2015 року, об’єднав одночасно аж три фестивалі - «КіТИ - кіно і ти», дитячий «Золоте курча» та «Відкрита ніч» під девізом «Маріуполь - це Україна».

Свято кіно відбулося, незважаючи на близькість фронту. Приїхали гості з Грузії, Росії та інших країн, болючі події в Україні, як в дзеркалі відобразилися в роботах конкурсантів», - розповідає організатор фестивалю Ольга Новікова, голова громадської організації «АйДаМа» при підтримці Маріупольської міської ради, спонсорів та меценатів.

Кращі кінороботи візьмуть участь у Міжнародному фестивалі кіно, телевізійних фільмів і програм «Слов'янська казка» ім. А.С. Ліхачова в м. Софія (Болгарія). Ми надіслали фільми «Волинське Купайло» та «Сім чудес Волині».

Лауреатом конкурсного фестивалю став фільм «Волинське Купайло». Він створювався на власній ініціативі під зйомок фільму «Природні перлини Волині». В різних мальовничих куточках Волині, а саме в с. Піща, с.Світязь, (оз. Світязь), с. Мельники (оз. Пісочне) Шацького р-ну, с. Сваловичі Любешівського р-ну на фестивалі «Українська косовиця» та на оз. Нечимне (Ковельського р-ну). Автори фільму – Руслана Мельник та Андрій Повзун.

Оскільки енергетика літнього свята Купайла надзвичайно потужна та позитивна та вабить кожного поринути у вир танцю, пісні, музики, а саме основне очиститись від усіляких негараздів, отримати насолоду. Ми вирішили зафільмувавати ці прекрасні миті автентичного святкування Купайла на Волині.

Фільм брав участь у інший кінофестивалях, зокрема: «Кінокімерія 2013», «Полтава-Док» (2013р), «Зоряне містечко» 2015 в м. Бердичів (Житомирської обл.), де пройшов конкурсний відбір та отримав лише дипломи за участь.

Наразі до 10 липня 2015 року триває онлайн-голосування за ці фільми, то ж автори фільму будуть вдячні, всім хто їх підтримає. За цим посиланням йде голосування за волинські фільми!

http://kiti.org.ua/onlajn-festival/?aid=6-1

https://www.youtube.com/watch?v=YGCc_60_1xo фільм «Волинське Купайло»,

https://www.youtube.com/watch?v=DRKolaudgOo фільм «Сім чудес Волині»

Також творча група шукає спонсорів та меценатів для завершення зйомок фільму «Природні перлини Волині».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці! Так тримати!
Відповісти
Останні новини
Ковель очима «східняка»
07 липень, 2015, 11:52
Фільм «Волинське Купайло» став лауреатом на кінофестивалі в Маріуполі
07 липень, 2015, 11:40