Лучани скаржаться на погане самопочуття під час відпочинку

Лучани скаржаться на погане самопочуття під час відпочинку
Луцькі медики застерігають своїх пацієнтів від надмірного перебування на сонці. Про те, як правильно відпочивати влітку, розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук.

Про це повідомляє «Волинський інформаційний портал».

У літній період волиняни значно частіше скаржаться на наслідки сонячних та теплових ударів, опіків. Особливу небезпеку вони несуть дітям, вагітним жінкам та людям із хронічними захворюваннями.

Принагідно Микола Якимчук нагадав лучанам про правила відпочинку. «Не можна надмірно перебувати під прямим сонячним промінням, а особливо в ті години, коли температура повітря найвища. Найбільш лагідне сонячне випромінювання – ранкові години з дев'ятої до одинадцятої та з сімнадцятої до дев'ятнадцятої. Саме тоді найменший спектр випромінювання, який не шкідливо впливає на здоров'я», – зазначив мовець.

Микола Якимчук наголосив і на тому, що, збираючись на відпочинок чи прогулянку, важливо не забувати і про відповідні правила. Окрім того, на голові потрібно носити капелюшок чи хустину з натуральної тканини, а також вільний та необтягуючий одяг; регулярно перебувати деякий час у тіні; забезпечити відповідний прийом рідини – найкраще підходить чиста вода, яка поповнює і відновлює запас рідини в організмі. До речі, не рекомендується вживати алкогольні напої, адже це в рази збільшить шанси отримати і сонячний удар та інші травми організму.

«Перш за все потрібно про себе попіклуватися самому», – порадив Микола Якимчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я тоже.без пивка так плохо
Відповісти
У мене теж погане самопочуття, через те що у моєму будинку з 00.00 год спрацювала в магазині "Салют" сигналізація. Уже 4 ранку, а вона працює((( Міліція відповідає що не може знайти власника телефон.Питання: чому не реагує нухто на скарги?????????????????
Відповісти
Останні новини
Лучани скаржаться на погане самопочуття під час відпочинку
11 липень, 2015, 22:01