Сільська громада вимагає призупинити скандальне будівництво «прокурорської» дев’ятиповерхівки під Луцьком. ФОТО

Сільська громада вимагає призупинити скандальне будівництво «прокурорської» дев’ятиповерхівки під Луцьком. ФОТО
Мешканці Зміїнця звернулись до голови Луцької райради з проханням показати генеральний план скандальної забудови в їхньому селі.

13 липня громада села Зміїнець звернулась до голови Луцької районної державної адміністрації Ігоря Ярмольського, з проханням показати відповідну документацію на скандальне будівництво дев’ятиповерхівки, замовником якого є Волинська обласна прокуратура.

Люди обурені тим, що вони абсолютно не володіють інформацією щодо цієї забудови, адже, за їхніми словами, депутати Маяківської сільради підтверджували інформацію про те, що на цій території планувалось будівництво соціальних об'єктів, а саме дошкільний заклад.

Проте, через деякий час сільрада прийняла рішення перенести будівництво дитячого садочка в інше місце, а земельну ділянку віддати під багатоквартирне будівництво.

Натомість Ігор Ярмольський запевняє, що сам дозвіл на будівництво Маяківська сільська рада не надавала, а таке рішення має право надавати держбудконтроль. Щодо генплану, то за словами голови Луцької РДА, він розробляється проектантом, в свою чергу, архітектор району затверджує те, що там має бути розміщено.

«Земельні ділянки можуть надаватись громадянам України і держустановам. Оскільки прокуратура – державна установа, їй надали в постійне користування», - сказав голова Луцької РДА.

Натомість головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури Луцької РДА Ірина Юрко каже, що стосовно дій районного архітектора, то він виконав свою роботу в межах закону, а от визначення законності чи незаконності початку будівництва до компетенції їхнього відділу не входить. Це визначає інспекція державного архітектурно-будівельного контролю.

«Стосовно роботи архітектора, то він дав містобудівні умови і обмеження на будівництво багатоквартирного будинку, тобто виконав все в межах закону. На основі документа на землю містобудівного розрахунку видаються містобудівні умови і обмеження, далі замовник з цими документами замовляє робочий проект який проходить експертизу на предмет відповідності державним будівельним нормам. Якщо він не пройде експертизи, то тоді вважається початок будівництва незаконним. Експертизу ми не проводимо, ми даємо тільки містобудівні умови і обмеження», - мовила Ірина Юрко.

Проте, громада Зміїнця переконана, що інфраструктура не витримає навантаження дев’ятиповерхівки, тим більше, що в сільській місцевості дозволяється, з окремим обґрунтуванням, будівництво, максимум чотириповерхового будинку.

Після того як розглянули детальний план майбутнього будинку, люди взагалі підняли питання про заборону будівництва загалом. Як виявилось в детальному плані планується не один, а три будинки.

«Як можна було дозволити на півтора гектара вмістити стільки будинків? Тут видно, що детальний план забудови абсолютно інший? Якщо подивитись на ці документи в оригіналах, то постає питання не тільки про дозвіл будувати чотири поверхи, а взагалі про заборону будівництва»,- мовив член громади села Зміїнець Олег Бондарук.

Натомість вирішили створити експертну комісію, куди ввійдуть і представники громади села Зміїнець.

Наразі люди вимагають призупинити будівництво до тих пір, поки не вивчать документи на забудову і чітко не визначать, що там можна будувати взагалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
квартиру нахаляву ото да
Відповісти
Віддайте землю моєму тестю чорнусі бо це наша сімейка проти)))!!
Відповісти
приїднайте зміїнець до міста,а роздерибанені гектари для ведення сільського господарства роздайте атовцям,якщо в луцьку немае землі,ах да щеж невсе роздерибанили і можна поживитись....натомість маяківські депутати також будуються в луцьку мабуть на знак подяки на територіях де по ген плану мае чи мавби перепрошую колись бути дошкільний заклад.....
Відповісти
Останні новини
Сільська громада вимагає призупинити скандальне будівництво «прокурорської» дев’ятиповерхівки під Луцьком. ФОТО
13 липень, 2015, 16:36