Луцьк робить пропозицію прилеглим селам щодо об’єднання в рамках адмінреформи

Луцьк робить пропозицію прилеглим селам щодо об’єднання в рамках адмінреформи
Сьогоднішня чергова сесія Жидичинської сільської ради Ківерцівського р-ну відбулася з участю першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, секретаря Луцької міської ради Сергія Григоренка та директора офісу реформ у Волинській області Анатолія Пархом’юка.

Луцькі посадовці та експерти обговорили з депутатами ради та активом жидичинської громади можливість об’єднання цієї сільської ради з Луцьком.

Повідомляє Вісник.

Питання підняли доволі серйозно, людей запевняли, що шкоди від цього їм точно не буде, мало того – виграють чимало. Бо ж місто Луцьк однозначно краще подбає про комунікації та інфраструктуру, ніж сільська рада. Про рівень спроможності вже й говорити не варто, адже очевидно, що в обласному центрі він значно вищий.

У результаті конструктивної розмови домовилися, що у Жидичині обговорять таку пропозицію під час зборів селян. І люди самі вирішать: більше переваг чи недоліків несе їм ця «дружба».

Варто зазначити, що досі влада міста займала позицію вичікування у питанні адмінреформи. Але нещодавно ситуація змінилася.

"Луцьк межує з десятьма сільськими радами. Нині ми ведемо перемовини щодо об’єднання громад. Якщо вдасться досягнути домовленостей, то наше місто отримає можливість розвитку, адже в нинішніх межах у Луцьку нема де будувати нові заводи, підприємства, гіпермаркети тощо", – зазначив Сергій Григоренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"будувати нові заводи, підприємства, гіпермаркети" - Луцьк вже й так схожий на один суцільний базар і гіпермаркет, а скільки нових шкіл побудували? а дитсадків? Землі Луцька закінчуються от хочуть дерибанити сільські землі, а щоб вони дорожче коштували - приєднати до Луцька
Відповісти
..не зрозуміло в чім проблема....гіпермаркети і т.д. будує не місто а підприємці....з таким успіхом вониможуть будувати і в Жидичині.....і сплачувати податки у сільську раду
Відповісти
Так якщо той самий Жидичин буде "під Луцьком", то податок піде в Луцьк. А от чи Луцьк виділить хоч якийсь відсоток назад на Жидичин то це дуже велике питання
Відповісти
Одного не можу зрозуміти. Чого 2 села (Смолигів і Хорохорин) відокремлюють від Торчина?
Відповісти
Обдерли селян як липку а на завершення хочуть забрати останнє джерело доходів-землю
Відповісти
На відміну від Луцької міської,а головне,Жидичинської сільської рад,люди в переважній більшості проти приєднання до Луцька.
Відповісти
Місцевому зміїнцю - ви мислите як хуторяни. Майбутнє за великими містами. Жоден поважаючий себе інвестор, жоден підприємець не піде в місто, якщо в ньому немає 300 тис. жителів, тому що це економічно не вигідно. Подивіться на Європу. А ваша земля, скажіть кому вони ці клаптики потрібні? Ви й далі будете сохою орати?
Відповісти
А тепер всім тим жителям сіл типу треба купу бабла заплатити щоб переоформити документи на земельний участок, переробити план будинку, договори на світло, газ і т.д.
Держава придумала цю адмінреформу щоб заробити купу бабла на переоформленні документів.
Відповісти
Як міська рада пропонує, так сільські ради погоджуються. Якщо в місті працюють тормоза і нічого нікому не пропонують, то так і отримують. Мешканці с. Прилуцьке.
Відповісти
Григоренко, і всі подібні БРЕХУНИ!!! Ви втратите все і ми з Вами, брехунами...
Відповісти
Останні новини
Луцьк робить пропозицію прилеглим селам щодо об’єднання в рамках адмінреформи
17 липень, 2015, 01:48