Територію Старого міста у Луцьку зменшать?

Територію Старого міста у Луцьку зменшать?
Луцькі посадовці розглядають можливість зміни меж історичної частини міста.

Така дискусія виникла 10 серпня між учасниками тимчасової контрольної комісії міської ради щодо сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника, пише VIP.

Голова тимчасової комісії Олександр Семенюк, як представник громади, вважає, що потрібно провести паспортизацію і визначити межі охоронних зон і, відповідно до них, встановити межі заповідника.

«Але є інше питання, яке багатьма підтримується – встановити межі заповідника на всій території Старого міста», – зазначив посадовець.

«Коли був створений заповідник, були чітко прописані межі вулиць», – розповів заступник начальника Управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв. Він підкреслив, що заповідник є державним і його межі повинні бути такими, які встановлені Генеральним планом.

Представник управління також розповів, що і раніше ставили питання про те, щоб змінити межі заповідника. Ярослав Матвіїв додав, що в свій час був написаний план зонування, згідно з яким були викоремлені деякі території. «В цьому плані є вже сформована межа заповідної території, проте в Генеральному плані такої чіткої межі немає», – зазначив Матвіїв.

Під час комісії також зазначили, що вже виділили приблизно 20 % території, яку назвали малоцінною. ЇЇ виокремили під час перегляду опорного історико-архітектурного плану, який був на початках. «На основі історико-архітектрного плану все стане на свої місця. Будуть визначені і охоронні зони, і історичний ареал, і природоохоронні історичні території», – додав Ярослав Матвіїв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"викоремлені деякі території" - ЩО ЦЕ?
Відповісти
голевій і тихону треба більше земельки?
Відповісти
Тихон вже там і так пів Старого міста викупив, тільки от толку поки мало з тієї землі, дозволів ще поки не викупив для будівництва, але хай стоїть земелька, а раптом влада зміниться і щось тай в нього зміниться)))
Відповісти