Ситуація на волинських торфовищах - критична

Ситуація на волинських торфовищах - критична
Наразі на Волині горять майже 100 гектарів полів неподалік білоруського кордону.

Щодня вогонь охоплює все нові території. Через високу температуру повітря і постійний вітер загасити їх повністю пожежники не можуть.

Про це повідомляє телеканал ZIK.

Волинські рятувальники працюють майже цілодобово. Наразі вони ліквідували горіння торфу на площі близько 5 гектарів. Попри це, на півночі області вже кілька днів не вдається побороти найбільше загоряння в урочищі «Довге» Камінь-Каширського району.

«Вітри на цій ділянці не припиняються. Вітер жене вогонь по сухій траві дуже швидко. Тому ми намагаємося не зупинятися і гасимо з 6-ї ранку до повної темряви», – розповідає заступник начальника відділу ДСНС у Волинській області Сергій Скулинець.

З вогнем спільно змагаються рятувальники та працівники водного господарства. Проте в спеку така робота йде нелегко. Адже одна з найбільших проблем – нестача води для гасіння. На території загоряння колись було болото, потім його осушили меліоративними каналами. Однак, усі вони давно висохли.

Таких масштабних пожеж не пригадують навіть місцеві старожили. Люди нарікають на їдкий дим, який заповнив ближні села. Лікарі наголошують, що такі продукти горіння вкрай шкідливі для здоров’я.

Наразі торф горить ще на 15 гектарах сусіднього, Ратнівського району. Невеликі пожежі рятувальники гасять іще у трьох районах області. Щодоби на ліквідацію стихії вони витрачають майже 500 літрів пального, а техніка через високу температуру не встигає охолоджуватися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бедные местные житель, все в дыму, села в округе, весь Каминь-Каширськ в едком тумане..(
Відповісти
Останні новини
Ситуація на волинських торфовищах - критична
13 серпень, 2015, 11:25