Скільки грошей на потреби армії зібрав «Бандерштат-2015». ФОТО

Скільки грошей на потреби армії зібрав «Бандерштат-2015». ФОТО
За рахунок квитків, проданих на фестивалі українського опору «Бандерштат-2015», який відбувся у Луцьку 31 липня-2 серпня, організаторам вдалося зібрати 50 тисяч гривень.

На ці кошти придбають тепловізор для 14-ї механізованої бригади ЗСУ, інформує прес-служба фестивалю.

Таке рішення щодо купівлі цього приладу прийняли під час зустрічі оргкомітету із командиром 14-ої бригади. За його словами, на передовій бійцям бракує саме тепловізорів. Днями організатори Бандерштату придбають оптичні апарати і передадуть волинським воякам на фронт.

«Ми вирішили підтримати 14-ту бригаду, бо це найбільше військове з’єднання на Волині. До того ж, вони понесли найбільші втрати і потребують підтримки нашої громади», - зазначив голова оргкомітету Ігор Гузь.

Також завдяки аукціону вдалося виручити 3400 гривень. 14 футболок з емблемами гуртів, які оформила художниця Маргарита Паламарчук, продавали напередодні та під час фестивалю. Усі кошти передадуть на потреби 14-тої бригади.

«Волонтерська гостина» на Бандерштаті назбирала 6104 гривні 45 копійок. За ці кошти придбали коліматорний приціл для бійця 72-ї бригади Максима.

Також на фестивалі цивільний корпус «Азов» проводив збір коштів на потреби бійців полку.

Усі відвідувачі фестивалю мали можливість взяти участь в ініціативі благодійного фонду «Овес», яка полягає у зборі кришечок від пластикових пляшок. Вони передаються на переробку та виготовлення протезів і їх частин для воїнів АТО.

Цьогоріч фестиваль українського опору «Бандерштат» відвідало 6 тисяч гостей. Завдяки підтримці Міністерства сім’ї, молоді та спорту безкоштовно завітати на фестиваль змогло 300 бійців з «Азову», «Айдару», «ДУКу», «Дніпра-1», «Донбасу» та 14-ї бригади.

До слова, минулого року оргкомітет фестивалю «Бандерштат» зібрав кошти на броньований позашляховик для батальйону «Айдар».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дуже круто!Зібрано 50тис.,а виділено з бюджету напевно в разів десять більше.
Відповісти
Ну да, "круто" - десь 2 тисячі долярів. А решту, що, з"їв?
Відповісти
Здивований сумою яку зібрали.. Цього року був квиток дорожчий на Бандерштат чим минулих років, а людей було тисячі.. А тут якщо порахувати по сумі квитка 150 грн за день, всього виходить відвідуувачів було 333 чоловіка.. Мде
Відповісти
Нехай Гузь не замилює очі! Грошей зібрано у багато разів більше, але на "патріотичний", так званий фест, приїхали не патріоти виступати, а виконавці капусту покосити і їм треба було заплатити! Думаєте там артисти за "призвище" Гузь виступали чи так Бандеру вшановують?:) За гроші! Так що Гузь нехай людям правду каже! А на останки і для бійців щось так... придбали, ну і самим же теж їсти хоцца :) От так вони організовують, а кажуть, що патріоти... Таких "патріотів" - і ворогів не треба!
Відповісти
Молодці і крутяцьке свято і гроші зібрали.
а знайко хай вдавиться
Відповісти
Ціна квитка мінімальна 100 грн, 6 тисяч відвідувачів мінус 300 бійців "Азову" (безкоштовний вхід для них, як вказано в статті) - 100*5700 = 570 тисяч!
Відповісти