Поблизу Любомля «підпалили» торф'яники. ФОТО. ВІДЕО.

Поблизу Любомля «підпалили» торф'яники. ФОТО. ВІДЕО.
Поблизу села Столинські Смоляри горить торф. Рятувальники кажуть, що причиною могли стати цигарка чи непогашене вогнище.

Наразі пожежу локалізували, ‒ пише видання Буг.

Як говорить начальник Любомльського районного відділу ДСНС у Волинській області Сергій Жоголь, минулого тижня рятувальники отримали телефонний дзвінок, було повідомлено про пожежу.

«Виїхала рятувальна бригада, було зафіксовано, що орієнтовна площа загоряння склала близько трьох га. При опитуванні місцевого населення виявилося, що запах диму відчувався в селі вже понад 3-4 днів. Якби нас повідомили раніше, нам вдалося б швидше локалізувати пожежу, адже площа загоряння була значно менша, – говорить він. – Ситуація складна, проте добре, що поблизу протікає річка Припʼять, де й набираємо воду. Частину вже локалізували, зараз робитимемо пролив до повного гасіння. Ускладнює ситуацію те, що великі поклади торфу – близько 80 см».

У перші дні рятувальникам допомагало місцеве населення. Масляно-паливними матеріалами також допомагає місцева влада ‒ виділили трактор, яким оборали місця загоряння, аби вогонь не розповсюджувався далі.

Сергій Жоголь закликав людей не нехтувати правилами пожежної безпеки, оскільки, на його думку, на цій території стався підпал, можливо, хтось не загасив сигарету або ж палили вогнище, яке не до кінця загасили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.