У Луцьку сперечалися щодо платного в'їзду в Старе Місто

У Луцьку сперечалися щодо платного в'їзду в Старе Місто
У Луцьку сперечалися щодо платного в'їзду в Старе Місто: коли й кому цей в'їзд повинен бути безперешкодним і безоплатним.

Режим роботи парковок у старій частині міста та механізм впровадження безперешкодного руху для мешканців, які там проживають, обговорили члени Виконкому, представники громадськості та бізнесу на круглому столі 20 серпня.

Нагадаємо, рішенням Виконкому Луцької міської ради від 22 липня затверджена нова схема організації дорожнього руху в старій частині міста, яка передбачає обмеження в’їзду в історико-культурний заповідник з 7:30 до 19:00.

Безкоштовно заїжджати на територію Старого міста зможуть люди, які там проживають, а також ті суб'єкти господарювання, що ведуть там підприємницьку діяльність. Решта автомобілів можуть перебувати безоплатно на території Старого міста не довше як 30 хвилин.

Загалом схемою руху передбачено встановлення технічних засобів для обмеження в'їзду і здійснення оплати по трьох напрямках. Перший - це вул. Братковського, де запропонований односторонній в'їзд. Тут будуть встановлені інфомати та боларди (шлагбауми) та відповідно видаватимуться в'їзні квитки.

Другий такий болард буде встановлено на вул. Замковій. Там двосторонній рух залишається. Третє обмеження планується на площі Ринок. На виїзд буде працювати вул. Галшки Гулевичівни. Відповідно двосторонній рух зберігається на вул. Замковій.

Разом з тим зі схемою не погоджуються підприємці, що ведуть господарську діяльність на території Старого міста. Зокрема, директор ресторану "Корона Вітовта" обурюється, що така система паркувань ставить його в нерівні конкурентні умови з іншими закладами харчування.

На думку підприємців, наявність шлагбауму може вповільнити рух транспорту, а також що це може завадити розвиткові туризму. Не погоджуються вони і з тим, що проблему загруженості транспортом історико-культурного заповідника вирішуватиме приватна фірма, яка виграла конкурс, а не муніципальна поліція.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Корону Вітовта треба закрити, бо вона крєпко дорога і галіма))) тоді буде равноправіє.
Відповісти
А за що платити? Щоб побачити повну розруху?
Відповісти
Власник корони вітовта тимощук і так забагато грошей має, машини міняє як перчатки, так шо хай не лялякає, бо муніципали йому його єврейський хвостик на голові відріжуть
Відповісти