Мисливці провели рейд на Любомльщині. ФОТО

Мисливці провели рейд на Любомльщині. ФОТО
На Любомльщині проблема нашестя рудих хижаків й досі турбує сільських жителів, з якими вони борються щоб зберегти власні господарства, - інформує БУГ.

Днями рейдова бригада на чолі з єгерами Любомльського УТМР Миколою Зубом та Андрієм Федуном відправилася на вже другий подібний рейд.

Раніше такі заходи проводили на територіях Ладинської сільської ради.

Була створена група більше тридцяти мисливців, були й представники ДП «Любомльський лісгосп». Велика кількість мисливців зумовлена тим, що полювання на пернату дичину в регіоні через аномальну спеку призупинено до настання ІІІ рівня пожежної небезпеки й хоч тут можна постріляти.

На цей раз відстріл здійснювали на територіях Підгородненської сільської ради, місцеві жителі якої неодноразово скаржилися, що з господарств зникають кури, качки тощо. Рейдовій бригаді вдалося здійснити відстріл лише одного рудого хижака. Причиною цього мисливці називають несприятливі умови для відстрілу лисиць. Можливо, що курей крадуть зовсім не руді звірі, а недобросовісні селяни.

Зрештою, як повідомив Микола Зуб, УТМР й надалі відгукуватиметься на скарги й прохання жителів та проводитиме при необхідності рейди місцевістю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.