«Не ми почали цю війну, але наш обов'язок її завершити». Річниця Іловайської трагедії. ФОТО

«Не ми почали цю війну, але наш обов'язок її завершити». Річниця Іловайської трагедії. ФОТО
Сьогодні, 29 серпня, усі райони, міста, містечка та села Волині вшановують загиблих під Іловайськом українських воїнів.

Іловайський котел - досі не розслідуваний злочин, що спричинив загибель сотень солдатів і добровольців. Серед них — волиняни та лучани.

У роковини трагедії в усіх храмах Волині відслужили поминальні панахиди за воїнами, що віддали життя за рідну землю, а також вшанували тих, хто продовжує боронити Україну від окупантів.

Зокрема, у Луцьку у Свято-Троїцькому кафедральному соборі медалями за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, медалями «За жертовність і любов до України» нагородили: Вірного Миколу Васильовича, Денисюка Миколу Миколайовича, Євчука Руслана Федоровича, Ковтуна Ігоря Валентиновича, Колесу Сергія Вікторовича, Ляшка Романа Олександровича, Лучука Василя Васильовича, Мельника Романа Васильовича, Мокренко Сергія Вікторовича, Мудрика Андрія Ярославовича, Радя Юрія Сергійовича, Самчука Миколу Валентиновича, Хмеляра Іллю Петровича, Хоміцького В’ячеслава Володимировича, Цалая Дениса Сергійовича, Цепуха Юрія Васильовича.

Опісля родини полеглих, військові різних підрозділів, представники влади та небайдужі городяни зібралися в Палаці культури міста Луцька, де хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто загинув на Сході України.

Першим до слова запросили учасника бойових дій Василя Лучука, котрий поділився з присутніми думками щодо війни на Сході:

«Ця війна нікому не потрібна. Але маємо те, що маємо. Не ми почали цю війну, але наш обов'язок її завершити», - мовив він
Учасник бойових дій на Сході Василь Лучук
Учасник бойових дій на Сході Василь Лучук

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк та керівництво Луцького району вручили матерям полеглих воїнів подяки за те, що виховали синів героями.

А голова обласної організації Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович нагородив медалями за звитягу – найвищою нагородою ветеранів Афганістану – героїв-танкістів 51 омбр: Олександра Пугача, Миколу Тишика, Андрія Мудрика.

«Ми ніколи не думали і не гадали, що доведеться воювати на рідній землі. Напевне, доля українців захищати чужі землі та свою рідну землю. Шана, повага бійцям українським, які сьогодні перебувають в окопах, шана й повага батькам, які виховали своїх синів, які героїчно віддали свої життя за незалежність нашої України-неньки», – резюмував він.


На завершення військовим та їх родинам представили виставу театру-студії «Гармидер» - «Дожити до…».

«Дожити до…» - це історія про те, як Мати-Україна втрачала своїх дітей і знову наповнювалася силою триматися на рівних ногах; як дух Козака-Лицаря стояв на сторожі та кликав до бою; як об’єдналися сили земні та небесні в боротьбі за найдорожче...

В основі сценарію — дописи з Інтернету кінця 2013-го і 2014-го років. Усі тексти подані без прикрас і без жодного редагування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За такий злочин російська підлодка мала б бути не дозаправлена в Іспанії, а заарештована нею...
Відповісти
А хто почав цю війну???
Відповісти
Останні новини
«Не ми почали цю війну, але наш обов'язок її завершити». Річниця Іловайської трагедії. ФОТО
29 серпень, 2015, 20:48