У Луцьку члени ДВК ставили печатки на бюлетені під час підрахунку голосів

У Луцьку члени ДВК ставили печатки на бюлетені під час підрахунку голосів
В обласному центрі Волинської області станом на 00:30 26 жовтня 2015 р. зафіксовано порушення з боку ДВК, а саме: проставлення печатки на бюлетенях під час підрахунку голосів.

Про це пише прес-служба Громадської мережі «Опора».

У Луцьку на дільниці № 071075, що знаходиться у приміщенні гуртожитку № 4 СНУ імені Лесі Українки дільнична виборча комісія під час підрахунку голосів з виборів депутатів до Волинської обласної ради помітила, що деякі бюлетені не проштамповані.

Комісія вирішила, що «забула» їх попередньо проштампувати, і проставила відбиток власної печатки на близько півсотні бюлетенях. Усі пропечатані бюлетені комісія порахувала як дійсні і запакувала.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксувала це на відео і зробила зауваження членам комісії. Після цього на адресу спостерігача з боку окремих членів комісії прозвучали погрози. Наразі ситуація вирішується.

Відповідно до ч. 10, Ст. 75 Закону України «Про місцеві вибори» при прийнятті бюлетенів дільничною виборчою комісією секретар дільничної виборчої комісії, а у разі його відсутності  визначений рішенням комісії член комісії розпаковує упаковку підприємства-виготовлювача та проставляє у визначених місцях кожного виборчого бюлетеня печатку дільничної виборчої комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку члени ДВК ставили печатки на бюлетені під час підрахунку голосів
26 жовтень, 2015, 03:00