У Луцьку роз’яснили алгоритм дій зі створення електронних петицій

У Луцьку роз’яснили алгоритм дій зі створення електронних петицій
Відтепер на сайті міської ради можна буде створити електронну петицію.

Про це стало відомо на засіданні виконкому у четвер, 29 жовтня.

Лучани можуть звернутися до органу місцевого самоврядування з електронними петиціями, які можуть заповнити на сайті Луцької міськради.

Відтак в електронній петиції має бути викладено: суть звернення, зазначено прізвище, ім’я, по батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адресу електронної пошти.

На веб-сайті відповідного органу або громадського об’єднання, що здійснює збір підписів, обов'язково зазначаються дата початку збору підписів та інформація щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали електронну петицію.

Відповідальність за зміст електронної петиції несе автор (ініціатор) електронної петиції.

Для створення електронної петиції до органу місцевого самоврядування її автор (ініціатор) заповнює спеціальну форму на сайті міськради.

Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування є датою початку збору підписів на її підтримку.

Електронна петиція, яка в установлений строк, не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян.

Вимоги до кількості підписів громадян на підтримку електронної петиції до органу місцевого самоврядування та строку збору підписів визначаються статутом територіальної громади.

Розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду, оприлюднюється на офіційному веб-сайті органу, якому вона була адресована, а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції та відповідному громадському об’єднанню, яке здійснювало збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції.

У разі визнання за доцільне, викладені в електронній петиції пропозиції, можуть реалізовуватися органом, якому вона адресована, шляхом прийняття питань, віднесених до його компетенції, відповідного рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку роз’яснили алгоритм дій зі створення електронних петицій
29 жовтень, 2015, 11:54