У Луцьку працівники тролейбусного депо не збирались страйкувати,- голова профспілки. ФОТО

У Луцьку працівники тролейбусного депо не збирались страйкувати,- голова профспілки. ФОТО
Голова профспілки зазначив, що слухи про те, що працівники тролейбусного депо страйкуватимуть, - це лише слухи.

Про це голова профспілки Луцького підприємства електротранспорту Віталій Герасимюк розповів у п'ятницю, 13 листопада.

Він зазначив, що 80% працівників на підприємстві, – це пенсіонери. Вони звикли до різних перипетій та умов праці, які існували на підприємстві, а молодь не хоче йти сюди на роботу у зв’язку із заборгованістю заробітної плати. Хоча, як зазначив голова профспілки, це й зрозуміло, адже «молодь хоче жити, а не виживати».

Як виявилось, на сьогодні існує заборгованість по зарплаті десь два з половиною місяці - серпень, вересень і половина жовтня.

«Ми приймаємо колективний договір, згідно якого ми 7 числа маємо отримувати заробітну плату, а 23 - аванс, а ми не можемо цього зробити, бо нам не повертають зароблені гроші і виникають такі ситуації», - зазначив Віталій Герасимюк.

Слухи про те, що нібито водії тролейбусів хочуть страйкувати, Віталій Герасимюк спростував, зазначивши, що декілька молодих водіїв на інструктажі водіїв хотіли підняти такі питання, що ніхто нічого не робить, не виконується колективний договір по заробітній платі, піднятті тарифів і «ніхто про страйки мови не вів». Перш за все це мала би бути ініціатива профспілки, яку уповноважує страйковий комітет.

«Ціни ростуть, все росте, а ми не можемо підвищити тарифну ставку водіям, бо нам держава не виплачує борг заробітної плати із перевезення пільгових пасажирів, який становить шість мільйонів гривень. Нам міська рада виплатила все, не виплачується тільки державна субвенція нам», - розповів голова профспілки.

Стало відомо, що не зважаючи на негаразди, підприємство продовжує розвиватись і своїми силами ремонтувати та робити ледь не з нуля додаткові електротранспортні засоби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку працівники тролейбусного депо не збирались страйкувати,- голова профспілки. ФОТО
13 листопад, 2015, 14:22