Де на Волині найгірше проходить осінній призов

Де на Волині найгірше проходить осінній призов
Загалом, протягом жовтня­ листопада Волинська область повинна відправити до військових частин 308 призовників.

Про це повідомив т.в.о обласного військового комісара Геннадій Лічман у п'ятницю, 20 листопада, під час чергового засідання ради оборони області, інформує прес-служба Волинської ОДА.

Він констатував, що мають місце факти, коли юнаки не бажають проходити строкову військову службу, а відтак не з’являються на призовні комісії.

"Найбільше громадян не з’явилось на комісії у Шацькому, Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Камінь-Каширському та Ковельському районах, а також містах Ковелі та Нововолинську", – сказав Геннадій Лічман.

Щодо безпосередньо призову, то найкраща ситуація, за його словами, – у Маневицькому районі, позаяк там призовна комісія план виконала на 100 %. На належному рівні спрацювали й у Луцькому, Локачинському, Любешівському районах та місті Луцьку. Наразі 201 призовник уже відкомандирований до військових частин.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив: "Завдання по призову має бути виконане. Це не є мобілізація, люди не направляються у зону бойових дій, а проходять строкову військову службу у відповідності до законодавства України про військовий обов’язок".

Відтак, він зобов’язав керівників районів та міст спільно з військовими комісарами активізувати роботу у цьому напрямку, а разом з тим й завершити облаштування 6-ти новостворених райвійськкоматів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це набір живих мішень а не воїнів
Відповісти
Ґунчик опікується мобілізацією і призовом на термінову наче це входить у сферу його обов`язків.
От лише дивує, чому Ґунчик як цивільний голова ОДА втручається у сферу Міністерства Оборони?
Відповісти
Розясню: Гунчик смикається правильно. Тому що по закону за проведення призову на строкову службу відповідає і місцева влада також. А в теперішніх умовах - і поготів. Переживає, що йому господар-шоколадник цукерку не дасть.
Відповісти
У Луцьку те саме... С-ки знаю людей, які спокійно гуляють по місту відкупившись,що страх... Лікарі "допомагають" дуже сильно!!!
Відповісти
Заспокійся! тобі треба, ти і служи.
Відповісти
Останні новини
Де на Волині найгірше проходить осінній призов
21 листопад, 2015, 11:54