Як на Волині платити за газ у 10 разів менше

Як на Волині платити за газ у 10 разів менше
Незважаючи на те, що більше 140 тисячам домогосподарств на Волині призначено субсидію для оплати житлово-комунальних послуг, значна кількість мешканців регіону продовжує зволікати звертатися до органів соціального захисту. Причина – сумнівів у тому, чи насправді розмір субсидії надаватиме можливість сплачувати набагато менше за спожиті енергоносії, а також, чи зможе держава хоча б частково компенсувати кошти.

Про це повідомили у Волинській облдержадміністрації, пише ЗУНР.ІНФО.

Відтак, на попередньому засіданні антикризового енергетичного штабу керівник найвищої виконавчої гілки влади в області Володимир Гунчик доручив фахівцям департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації провести вибірковий моніторинг оцінки роботи соціальних служб районів та міст обласного значення щодо надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг громадянам, котрі їх власне отримують.

Під час засідання антикризового енергетичного штабу, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод повідомила, що упродовж тижня в телефонному режимі опитали 98 волинян. У більшості з них – враження позитивні. Зокрема, жителі Турійського району, міст Володимир-Волинський та Нововолинськ подякували за оперативність, якість надання послуг та уважність із боку працівників управлінь соціального захисту щодо обслуговування ними громадян.

Ті одержувачі субсидій, в родинах котрих є пенсіонери та діти, були вражені розміром наданої допомоги. До прикладу, минулоріч одна з сімей не отримувала субсидії та сплачувала за житлово-комунальні послуги 600 гривень. Після оформлення субсидії цього року розрахунки суми до сплати – усього лиш 76 гривень. Подібні історії – не поодинокі випадки та свідчення того, як спрацювала держава задля зменшення фінансового навантаження на сімейні бюджети громадян. Позаяк, отримавши субсидію, заявники часто сплачують ледь не 10 % від усієї суми використаних житлово-комунальних послуг.

Окреме проблемне питання, з яким зверталися мешканці області на гарячу лінію департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації упродовж цього тижня, – зобов’язання громадян після отримання платіжок та житлових субсидій вносити обов’язкову плату за спожитий газ, якщо фактичні нарахування у них менші. На засіданні ж Оксана Михайлівна підкреслила:

– Ми довели до відома всіх організацій-надавачів послуг інформаційний лист Міністерства соціальної політики України, в якому чітко зазначено, що громадяни повинні сплачувати за фактично спожиті житлово-комунальні послуги. Решта ж суми буде зараховуватися на їхні рахунки та використовуватиметься для подальшої їх оплати в інші місяці, навіть неопалювального періоду. Тому поінформуйте громадян, що не потрібно «випалювати» газ у повітря або використовувати енергоносії набагато більше, ніж вони цього потребують.

Окрім цього, Оксана Гобод нагадала – максимальна кількість домогосподарств області, що можуть бути охопленими субсидіями – 155 тисяч. Кількість звернень громадян не зменшується, а отже, робота продовжується.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брехуны
Відповісти
Останні новини
Як на Волині платити за газ у 10 разів менше
29 листопад, 2015, 00:36