У Ковелі Комітет громадського спротиву залишився без приміщення

У Ковелі Комітет громадського спротиву залишився без приміщення
Донедавна громадська організація "Всеукраїнське громадське об'єднання "Комітет громадського спротиву" розміщувалася за адресою: вулиця Грушевського,12 (приміщення колишнього військового комісаріату), але тепер ті, хто першими кинулися відстоювати територіальну цілісність держави, її суверенітет, залишилися на вулиці.

Інформує Волинська правда.

Нагадаємо, що «Комітет громадського спротиву» - один із перших волонтерських організацій, яка зародилася ще на Майдані, а потім всі свої сили кинула на допомогу українській армії.

За цей час комітетом було зібрано доброчинних пожертв на суму понад 128 тисяч гривень, закуплено і відправлено на фронт бійцям військову амуніцію, медикаменти, прилади нічного бачення, товари першої необхідності, продукти, придбано і відремонтовано автомобілі, польові кухні тощо. І зараз, коли за спинами численних волонтерів ГО міцно і наглухо зачинилися двері, в зону АТО продовжують їхати машини з вкрай необхідною для фронту допомогою.

Ще 16 жовтня голова «Комітету громадського спротиву» Микола Печенюк, якого лідери громадських організацій, підприємці та працівники приватного сектора висунули на посаду члена виконавчого комітету Ковельської міської ради, написав листа міському голові Олегу Кіндеру з проханням продовжити для організації договір оренди №607.

У цьому документі він також вказав і на те, що спільно на орендованій території «Комітетом громадського спротиву» виявили бажання перебувати і такі громадські та волонтерські організації: «Самооборона-Захід», «Автомайдан-Ковель», «Підприємців та працівників приватного сектора міста», ініціативна група воїнів АТО, волонтерський центр «Волонтери Волині». На відповідь влади чекати довго не довелося: Олег Кіндер відмовив ГО продовжити договір оренди нежитлового приміщення. Своє рішенні він мотивував тим, що дане приміщення «необхідне для розміщення та функціонування призивної дільниці Ковельського об’єднаного міського військового комісаріату». Усні прохання надати волонтерам якогось іншого пристосованого приміщення, владою також були відхилені.

Заступник голови ГО «Всеукраїнське громадське об’єднання «Комітет громадського спротиву», депутат Ковельської міської ради від партії «УКРОП» Ігор Пініс називає таке ставлення з боку влади до громадських активістів, волонтерів, м’яко кажучи, зневажливим. Більш того, він вбачає у діях влади безпідставний тиск на громадську організацію та її керівника Миколу Печенюка, що дуже шкодить волонтерському руху Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі Комітет громадського спротиву залишився без приміщення
29 листопад, 2015, 04:18