У волинських підприємців - місяць для налаштування касової техніки для електронних звітів

У волинських підприємців - місяць для налаштування касової техніки для електронних звітів
Представники бізнесу, котрі ще не придбали РРО, які формують фіскальні звітні документи в електронному вигляді, до кінця грудня 2015 року зобов’язані доопрацювати наявну касову техніку або ж придбати РРО з такою функцією.

На це звернула увагу представників підприємництва - учасників семінару, що відбувся в ГУ ДФС Волині, начальник відділу комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

«Держава врахувала побажання підприємницької спільноти щодо певного адаптаційного періоду для переходу на повну фіскалізацію касової техніки. Відтак, 1 січня 2016 року завершується перехідний адаптаційний період, який законодавець передбачив для заміни чи доопрацювання касової техніки на таку, що формує електронну контрольну касову стрічку», -
звернула увагу представників волинського бізнес-середовища Олена Нікотіна.

В ГУ ДФС Волині наголошують, що з 1 січня 2016 року фахівці ДФС вже матимуть право застосовувати штрафи до тих підприємців, котрі не подбали про належну касову техніку для здійснення розрахункових операцій.

До слова, вимога щодо видачі фіскального чека та, відповідно, передачі звітної інформації в електронному вигляді стосується і тих суб’єктів господарювання, котрі використовують при розрахунках за реалізовані товари чи надані послуги програмно-технічні комплекси самообслуговування, тобто айбокси.

Положення щодо видачі фіскального чека покупцям, які здійснюють оплату через програмно-технічні послуги самообслуговування, було запропоновано Національним банком України з метою забезпечення контролю за готівковим обміном. Відтак, Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» було внесено відповідні зміни до Податкового кодексу та Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

«Під час кожного семінару ми акцентуємо увагу представників підприємництва на цих важливих моментах і рекомендуємо суб’єктам господарювання суворо дотримуватися вимог чинного законодавства, тобто забезпечити видачу фіскальних звітних чеків за реалізовані товари чи надані послуги», - підсумувала посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У волинських підприємців - місяць для налаштування касової техніки для електронних звітів
03 грудень, 2015, 09:30