Волинянин висадив разом з однодумцями понад 300 кілометрів чорнобривців. ФОТО

Волинянин висадив разом з однодумцями понад 300 кілометрів чорнобривців. ФОТО
6 грудня у Луцьку відбулась тепла й душевна зустріч людей, які багато років висаджують чорнобривці на узбіччях доріг.

Захід мав назву «Чорнобривці, дякуємо вам!», а відбувся у затишному кафе біля Луцька під акомпанемент живої музики.

Його ініціатором став скульптор-монументаліст, заслужений діяч мистецтв України, голова благодійної організації «Чорнобривці України» Василь Рижук, який за більш, ніж 17 років, висадив разом з однодумцями понад 300 кілометрів чорнобривців.

На початку двоє школярів розповіли, що в Україні є чимало квіткових символів, найпоширеніший з яких – чорнобривці. Мовляв, «де українці, там чорнобривці». Далі присутні переглянули кілька відеороликів про Василя Рижука та його діяльність.

Ініціатор зустрічі висловив вдячність усім своїм однодумцям, без яких не вдалось би нічого зробити, а також журналістам, які завжди позитивно висвітлюють тему, адже за ці роки у засобах масової інформації розміщено понад 150 матеріалів.

«Я радий, що ми почали цю справу, вона продовжиться у будь-якому разі. Сьогодні наші чорнобривці розійшлися по всьому світу, їх дуже багато у Волинській та Рівненській областях. Все це робиться за власні кошти і власними руками. Посадити навіть один кілометр чорнобривців – це непроста праця: потрібно підготувати землю, посіяти, поливати, доглядати, прополювати. Я це роблю, щоб в Україні було світліше та затишніше. Шкода, що на нашу зустріч не прийшли представники влади, але для нас це не новина, так завжди було. Ми свою справу все одно робитимемо», - сказав Василь Рижук.

Потому усі присутні, а їх було більше 15 осіб, розповідали свої історії, чому вони приєднались до ініціативи Василя Рижука та допомагають у цій непростій, але такій приємній праці.

У планах учасників ініціативи з висадження чорнобривців – засіяти цими квітами насамперед прикордонні райони, щоб іноземці, в’їжджаючи в Україну, бачили не країну з недоглянутими узбіччями та сміттям, а квітучу й затишну державу. Також Василь Рижук висловив сподівання, що нова влада області надасть можливість у 2016 році посадити чорнобривці перед будівлею обласної ради на Київському майдані, оскільки раніше цю ініціативу вже підтримували.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Работать, понятное дело, некогда - "чорнобривці" зимой высаживаем.
Відповісти
Цей чувак трохи дивакуватий, але хай краще будуть чорнобривці, аніж борщовик!!!
Відповісти
Вони усі, хто робить щось добре і красиве, дивакуваті. А,ось ті, хто засинає в барі над кухлем пива, не дивакуваті. Вони сучасні, правильні, йдуть в ногу з життям. Чуваки, одним словом. І чувіхи.
Відповісти
Василь Рижук будує скульптури-плагіат, а потім подає до суду позови про відшкодування коштів як за шедеври світового значення. Це аферист, який своїми чорнобривцями дурить екзальтованих жіночок. Ганьба.
Відповісти
Нехай краще розкаже, як вимагав гонорар за пам'ятник полеглим у другій світовій в Терешківцях, за пам'ятник "Афганцям" в Колмові, як відібрав автомобіль, що обслуговував дитячі садочки за пам'ятник Шевченку в Горохові і по даний час вимагає гроші за свій брудний плагіат. А то тільки смороду з чорнобривцями, кому вони потрібні при такій гнилій натурі "митця"?
Відповісти
Мабуть Йовани, Знаючі,ФигВам в житті нічого не зробили корисного для людей та держави, а жаба брехлива за Василя душе.Зробіть собі висновки , хто ви є.
Відповісти
Бачила я ті автомобілі, які дали Рижуку в якості компенсації за памятник. У такі авто треба більше вкласти, ніж вони вартують, щоб вони поїхали. А авто скульптур - професіонал своєї справи, до якого не кожен дорівняється.
Відповісти
Ганьба замовникам ! Що оплачують Василю за відомі творчі роботи в 10-20 разів менше від загальної вартості об'єкта. Свої договорні забов'язання не виконують перед підприємцем понад 8-15 років,а за заxистом своїx прав він змушеннии звертатися в суд.Потім рішення суду також не виконують 8-9 років.Ось таке творче життя митця....
Відповісти
Останні новини
Волинянин висадив разом з однодумцями понад 300 кілометрів чорнобривців. ФОТО
07 грудень, 2015, 12:15