Капітан 51 ОМБР змінив хід війни, - журналіст Юрій Бутусов. ФОТО

Капітан 51 ОМБР змінив хід війни, - журналіст Юрій Бутусов. ФОТО
У результаті сміливих і рішучих дій 2-ї протитанкової батареї 51-ї механізованої бригади 24 і 26 серпня 2014 року було знищено не менше 5 одиниць російської бронетехніки, значну кількість окупантів вбито, але найголовніше - вперше 11 російських військовослужбовців були взяті в полон.

Народ України повинен знати, що за півтора року війни Генштаб не провів жодної операції, щоб полонити хоча б одного російського військового. А найбільші заслуги перед Батьківщиною і найбільша кількість російських полонених була захоплена вперше завдяки діям капітана Костянтина Коваля і його мобілізованих бійців - "простих мужиків" із Західної України, про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Більшість з них нічим не нагороджені. Сам капітан залишається в тому ж невисокому званні і на посаді комбата, за свої дії він нагороджений скромним орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеня - хоча те, що зробив цей скромний артилерист, не зробив ніхто.

Але народ України і дві маленьких дочки Костянтина, 2011-го і 2014-го року народження, повинні знати, що цей тихий, неймовірно скромний хлопець 32 років, сім'я якого живе в маленькій орендованій квартирі, - справжній Герой України, який разом зі своїми волинськими хлопцями з 51-ї бригади по-справжньому змінив хід війни.

Капітан Костянтин Коваль про те, як були взяті в полон російські окупанти, розповів в інтерв'ю виданню Цензор.нет.

Список Особового складу 2-ої протитанкової артилерійської батареї
51-ої окремої гвардійської механізованої бригади, яка відзначилася в бою з передовим загоном супротивника на підступах до міста Іловайськ 26 серпня 2014 року:

1. Капітан Коваль К. В.
2. Лейтенант Полюхович П. П.
3. Лейтенант Шванк О. М.
4. Молодший сержант Радь Ю. С.
5. Старший солдат Бодейчук В. М.
6. Старший солдат Голіней М. І.
7. Старший солдат Калюжний Ю. В.
8. Старший солдат Ковальчук Я. П.
9. Старший солдат Котик В. В.
10. Старший солдат Лаврішин Б. І.
11. Старший солдат Лящук М. М.
12. Старший солдат Пятківскький Р. М.
13. Старший солдат Самчук Т. О.
14. Старший матрос Карпюк А. М.
15. Рядовий Абраменко Д. В.
16. Солдат Ахметов О. С.
17. Солдат Жук А. О.
18. Солдат Криворучко Н. С.
19. Рядовий Лукащук В. О.
20. Рядовий Педченко М. С.
21. Солдат Русичів О. А.
22. Рядовий Франчук З. В.
23. Солдат Цалай Д. С.
24. Старший солдат Касянчук С. Я.

Склад Гарматного розрахунку, який знищив в бою 26 серпня 2014 року
три ворожі бойові машини МТ-ЛБ:

1. Старший навідник рядовий Лукащук В. О.
2. Солдат Руссов О. А.
3. Старший солдат Касянчук С. Я.
4. Механік-водій старший солдат Ковальчук Я. П.

ДОВІДКОВО: Коваль Костянтин Валерійович народився 18 вересня 1983 року в м. Львові в родині військовослужбовця, українець. Для проходження служби був переведений в м. Луцьк до Волинського обласного військового комісаріату, де проходив службу на посаді офіцера 1-го відділу – мобілізаційного і обліку – до січня 2009 року. У зв'язку з реорганізаційними заходами був переведений в м. Володимир-Волинський до 51-ї окремої механізованої бригади, де проходив службу на наступних посадах: З січня 2009 року по жовтень 2010 року – командир взводу – старший офіцер на гаубичній самохідно-артилерійській батареї. З жовтня 2010 року по квітень 2014 року – командир кадру протитанкової батареї протитанкового артилерійського дивізіону. З квітня 2014 року до цього часу – командир протитанкової батареї протитанкового артилерійського дивізіону.

Капітан Коваль брав участь у прориві оточення з Іловайська. Він пройшов через пекло, але в полон не здався, і зумів вийти з оточення з групою бійців і зі зброєю в руках.

Зараз капітан Коваль продовжує службу - його батарея знову в АТО, в рядах 14-ї бригади, в готовності відбити удар ворога. У тому ж званні, на тій же посаді, в тій же орендованій квартирі... Не краще становище й інших героїв батареї Коваля. Вся їх 51-а бригада після серпневих подій була звинувачена у невиконанні наказів і... розформована! Тому героями їм не стати - якщо тільки народ України не вирішить по-іншому і не допоможе відновити справедливість", - йдеться в дописі журналіста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волинь, ми ПОВИННІ підтримати земляків - не дати забути про СПРАВЖНІ подвиги! намагаймося донести інформацію якомога більшій кількості людей - вода камінь точить!
Відповісти
Згідний на 100 %, а військових прокурорів та суддів на передову. Слава Україні.
Відповісти
Згідний на 100 %, а військових прокурорів та суддів на передову. Слава Україні.
Відповісти
це вони стильки своїх машин знищили.жах
Відповісти
"Скромність прикрашує людину, але не просуває їх",- говорить народна приказка. Тому нам потрібно бити в набати, щоб Україна знала СВОЇХ ГЕРОЇВ, і гордилася ними, а не такими. як звягільські і т.п., що діти вичилися на таких прикладах воїнів-лицарів Світла.
Відповісти
ВР обрали Лапіна)))
Відповісти
Останні новини
Капітан 51 ОМБР змінив хід війни, - журналіст Юрій Бутусов. ФОТО
10 грудень, 2015, 13:30