Єпископ Маркіян Трофим’як передав владу

Єпископ Маркіян Трофим’як передав владу
Єпископ Маркіян Трофим’як, який донедавна був ординарієм Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви, передав владу єпископу Станіславу Широкорадюку (на фото).

Про це повідомили у Католицькому Медіа-центрі.

Єпископ Станіслав Широкорадюк призначений тимчасовим керівником дієцезії – так званим її Апостольським Адміністратором. Від відвідав Луцьк 29-31 липня.

У вівторок 31 липня Станіслав Широкорадюк зустрівся зі священиками дієцезії. Їх прибуло всього 20 – через час відпусток, пояснюється в повідомленні Католицького Медіа-центру.

Зустріч розпочалася богослужінням у Кафедральному Соборі святих Петра і Павла, яку спільно відправили обидва єпископи та священики Луцької дієцезії.

Під час меси Єпископ Маркіян представив священикам і сестрам-монахиням Апостольського Адміністратора єпархії.

Широкорадюк опікуватиметься дієцезією до того часу, доки Ватикан не призначить нового ординарія.

У своєму звернені до священиків і сестер єпископ Маркіян Трофим’як закликав усіх до максимально відкритої співпраці.

«Католицька Церква міцна тим, що в Ній існує строга ієрархія, міцна дисципліна і покірний послух. Тому кожний з нас на своєму місці, на якому б він не був, повинен сумлінно виконувати свої обов’язки, і цим самим виконає волю Божу», - сказав єпископ Маркіян.

В якості початку такої співпраці єпископ Станіслав запропонував священикам провести спільні реколекції – навчання на релігійну тематику, своєрідні «курси підвищення кваліфікації». Реколекції пройдуть з 17 по 22 вересня в Харитативному Центрі «Карітас-Спес» у селі Олександрівка Новоград-Волинського району Житомирської області.

Єпископ Станіслав підтвердив повноваження Генерального Вікарія Дієцезії – отця Яна Буроса і Канцлера Курії – отця Романа Бурника. Він доручив їм надалі виконувати відповідні обов’язки та благословив усіх присутніх на подальше служіння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: РКЦ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Єпископ Маркіян Трофим’як передав владу
01 серпень, 2012, 13:19