У Луцькраді прийняли програму економічного і соціального розвитку міста

У Луцькраді прийняли програму економічного і соціального розвитку міста
Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев доповів питання «Про Програму економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки».

На початку свого виступу він зупинився на результатах попередньої програми. Чиновник розповів, що завдяки її дії у місті збільшився обсяг будівельних робіт на 25%, зменшилась кількість безробітних – на 6%. Проте в місті спостерігались і негативні ефекти - ріст заборгованості по економічно активних підприємствах.

Яковлев повідомив, що на реалізацію програми на 2016-2017 роки потрібно 832,5 мільйони гривень, з них міський бюджет – 534,7 мільйони.

У програмі передбачено: облаштування спеціальним освітленням 50 доріг міста, реконструкція тротуарів на проспектах Волі, Відродження, капітальний ремонт більше 50 вулиць міста, відновлення підземель у Старому місті, реконструкція адмінприміщення під ДНЗ на вулиці Декабристів, продовження робіт із відновлення гідрологічного режиму санітарного стану та очищення від дерев річки Сапалаївка, ревіталізація Вежі Чорторийських Окольного замку, пам’ятки архітектури XV ст. з подальшим відкриттям музею лицарства, встановлення зовнішньої підсвітки та ілюмінації пам’яток архітектури, адміністративних будівель та інших установ.

Депутат Григорій Пустовіт зауважив, що вступ до програми нічим не відрізняється від вступу до попередніх програм.

Яковлев в свою чергу зауважив, що написанням програми займались економічні працівники, які більше займались цифрами і проектами.

«Наступного разу візьмемо ваші зауваження і підійдемо більш творчо до цього», - сказав він.

Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що над програмою працювали більше трьох місяців, і пропозиції можна було вносити на всіх комісіях.

«Плани серйозні, вони підтримані конкретними фінансовими ресурсами», - сказав він.

Депутат Павло Данильчук підняв питання про внесення реконструкцію Старого ринку. Тому він просить в програмі прописати пункти про реорганізацію цієї території, а також вздовж вулиці Замокової.

«А потім ми вирішимо, що ж саме ми там будемо робити», - сказав він.

Депутати підтримали цю пропозицію.

Обранець Андрій Козюра запропонував, щоб автори програми щоквартально інформували про виконання цієї програми. Він переконаний, що тільки річний звіт – це дуже мало для такої програми. Проте, депутати все ж вирішили, що щоквартальний звіт – це забагато і погодили інформувати про результати щопівроку.

Зрештою депутати підтримали цю програму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.