Сльози кремезних чоловіків. ВІДЕО

Сльози кремезних чоловіків. ВІДЕО
Вороги їх назвали кіборгами, бо вони билися так, наче зроблені зі сталі. Сьогодні українці згадують останні дні оборони легендарного Донецького аеропорту.
Інформує телеканал новин "24"

В столичному будинку офіцерів відбулася зустріч бойових побратимів. Разом із родичами загиблих воїнів вони ще раз відтворили хронологію тих подій. І вшанували полеглих. Емоції були настільки гострими, що дехто фізично не витримував.

Вони вистояли — не витримав бетон: кажуть про захисників донецького аеропорту люди. А сепаратисти назвали їх кіборгами — так міцно українські вояки утримували позиції, що й газом їх викурити не могли.

У будинку офіцерів зібралися, аби вшанувати пам’ять полеглих у битвах за ДАП. Тут і 58 родин воїнів, які загинули під час останньої ротації.

Поки вояки фотографуються, сім’ї загиблих реєструються для отримання нагород від української православної церкви Київського патріархату.

Матері загиблого героя Бориса Байненкова стає зле, але від допомоги лікарів вона відмовляється. Трохи зібравшись духом жінка встає аби показати нам фото свого сина на загальному стенді. Болючі спогади досі живі в її пам’яті.

52-річний Борис Байненков був військовим за професією. У мирний час він служив прикордонником. І коли Росія почала війну проти України у нього не було сумнівів, чи йти захищати свою країну. Родичі Бориса кажуть: він загинув і за них, і сподіваються — не даремно.

Останнім часом зі сторони Росії багато говорять про примирення та прощення. Але пані ніна до цього не готова.

За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт загинули понад 200 військових. Та навіть через рік є ті, чия доля невідома. Їхні родичі звертаються до всіх, хто може допомогти.

У Києві в суботу, 16 січня, відбувся вечір пам'яті останніх захисників Донецького аеропорту – 59-ти "кіборгів", загиблих під час захисту об'єкта в січні 2015 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кіборгами учасників цієї трагедії називали лише безсердечні українські змі жоден сепаратист так як і самі захисники аеропорту таких слів щодо створених Господом людєй не вживали отак і формується викривлена історія на вигаданих легендах а потрібна правда для аналізу і належних висновків стільки молодих хлопців поклали на догоду жидві й піндосам через недолугих керівників що не змогли вчасно побудувати оборонні споруди на 2 лінії і відвести хлопців живими і без полону. захисники дійсно герої проте це мало хто розуміє і усвідомлює ховаючись за маску заздалегіть заготовлених емоційно порожніх пафосних фраз спрямованих скоріше на самовдоволення та вдоволення крикунів патріотів
Відповісти
Взагали не зрозумило для чого обороняли той аеропорт. Це ж не мисто не село. Загинули ни за що.
Відповісти