Українці масово відмовляються від субсидій

Українці масово відмовляються від субсидій
З 1 січня Міністерство фінансів України почало верифікацію стану всіх отримувачів субсидії.

У випадку, якщо отримувач субсидії надав про себе не правдиві відомості, субсидія буде скасована, а брехун змушений буде повернути надані державою кошти у двократному розмірі, - йдеться на сайті Znaj.ua.

За даними міністерства соціальної політики, нині субсидії в Україні отримують 5,4 млн. родин. Тож на більшість з них чекають неприємності - адже більшість українців працюють нелегально та мають нелегальні доходи.

До 1 січня простежити за нелегальними доходами українців держава не могла. Але 24 грудня Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України". 31 грудня Президент підписав цей закон.

Документом, зокрема, визначається право держави отримувати інформацію, яка має банківську таємницю, при реалізації повноважень за контролем та виконанням бюджетного законодавства в частині моніторингу пенсій, пільг, субсидій та інших соціальних виплат. А це означає, що Мінфін і інші контролюючі органи зможуть отримати банківські дані про громадянина.

Юрист Вадим Хабібулін пояснює, що новим законом громадян фактично позбавили банківської таємниці. "Цей закон – пастка. Одна справа перевірити депозит, а інша справа – отримати дані про купівлю валюти. Адже при покупці валюти в банку, працівники банку роблять ксерокопію паспорту та мають усі дані клієнтів. Тепер чиновники з легкістю можуть зробити запит по банках не лише на отримувача субсидії, а й на членів його родини, та позбавити субсидії за приховані доходи", - пояснює юрист.

Хабібулін стверджує, що після численних звернень до уряду норму про подвійне відшкодування субсидії зняли. Тепер нечесний користувач субсидією змушений буде повернути лише повністю субсидію і, можливо, штраф за свою нечесність.

Так що незабаром на українців чекають судові позови про зняття субсидії та її відшкодування, а також активізація колекторських компаній.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хіа легально дає можливість влада працювати? І влада дуже хоче працевлаштувати наших людей???????Тільки ловити віджимати останню копієчку це по -їхньому. Воаді все можна і дерти з українців за все а нічого не давати. Любди які працювали все життя зараз яку пенсію мають і як вони захищені!?
Відповісти
А влада не збирається пояснити, як працюючим людям сплати за газ, якщо без субсидії ця сума перевищує державну зарплатню удвічі? Хіба може все (крім мільйонерів) суспільство бути приречене на соціалку????
Відповісти
що хоче, те й робить! Скачіть...
Відповісти
допригались какли
Відповісти
Ех як я згадаю як був майдан і всі мої знайомі скакали а я казала що ще ваш майдан боком виліз мене мало на шматки не дерли. І от....
Відповісти
до чого тут МАЙДАН????ДУРНЕ ТИ ТА ТУПЕ....
Відповісти
А хто привів до влади Пороха, Кролика і інший зброд, я, Дядя Федя, тьотя Мотя??? Коли я казав, що не буду за них голосувати, то знайомі лякали практично криміналом!!! А тепер я скажу, те що казав усім знайомим - бачили очі, що руки брали... Продовження я думаю і так знаєте.
Відповісти
стадо-це ти.і такі як ти.
Відповісти
Майдан - це перші протести студентів... і почалась масовка - українці люди дуже добрі, жалісливі.. це знали наші олігархи...і все файно продумали.. зробили собі майданом славу....так Порошенко скакав - а тепер за сімома замками сидить..не достукаєшся.. ср..ли вони на нас..в нього он дочки за граніцей вчаться..ще один малиш підростає...в старшого підуть діти....нафіга ми йому зі своїми проблемами
Відповісти
Останні новини
Українці масово відмовляються від субсидій
16 лютий, 2016, 10:38