Герої Майдану з Волині отримали нагороди від Президента. ФОТО

Герої Майдану з Волині отримали нагороди від Президента. ФОТО
Волиняни, які стали героями Майдану, отримали нагороди від Президента України.


Про це написала на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" волонтер Наталія Попова.

Відзнаки отримали: Володимир Мовчан, Сашко Гуч, Артем Запотоцький та Олександр Нечипорук.

"Сьогодні мої земляки отримали Ордени "За мужність" III ступеню, згідно Указу Президента №57/2016 від 17.072016.. Нагородження, на яке змогли приїхати Саша Гуч і Вова Мовчан, проходило в Києві, в Адміністрації Президента. Була і довга розмова майданівців з Президентом, де вони донесли особисто до Петра Порошенка реальні проблеми сьогодення їх та їх побратимів. Хлопці скромно ніяковіли від такої кількості шани і уваги, вперто повторювали, що стояли на Майдані не за нагороди... Але особисто мені дуже приємно, що мої друзі не забуті і отримали високі державні нагороди саме на річницю Перемоги Майдану над владою януковича. Пишаюся Вами, мої земляки!", - йдеться в дописі.

Також жінка зазначила, що Володя і Пегас-Сашко з 35 сотні були важкопоранені кулями снайперів 20 лютого на Інститутській. Склалось так, що в 12 лікарні хлопців оперували одночасно на сусідніх столах, та потиснули руки вперше вони лише сьогодні, через 2 роки.

"Володю Мовчана, ковельского залізничника, з кульовим пораненням в обличчя, майже не сумісним з життям, вдалося відправити вже 21 лютого в Польщу, в Краківській військовий шпиталь, потім він двічі їздив в Америку, в Клівленд, - на операції та реабілітації. Біля 2-ох років важкого лікування. Інвалідність II групи та посвідчення інваліда війни...У Володі 2 малих дочок, чудова дружина Оксана... спитала: "Чого ти хочешь?" Відповів: " Хочу жити!" Неймовірно позитивний!, - розповідає Наталія Попова.

Сашко Гуч з 35 сотні отримав важке кульове в ноги... Після відмов декількох іноземних клінік, вдалося відправити його на операцію та лікування до Ізраїлю 7 березня 2014 року.. Повернувся вже на обох ногах. Інвалід війни III групи.. Саша прийняв участь у місцевих виборах і виграв! Сьогодні він- Дернівський сільський Голова! Керує 5-ю селами. Успіху йому в добрих справах на благо громади! Справжній патріот... за ним наше майбутнє.., - наголошує Наталія.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как по мне то было бы противно получать награды от чела который на крови пришел к власти и , мягко говоря, всех обманул. Если бы знать что от того плохо наступит так хорошо то лучше быть было титушкой.
Відповісти
Останні новини
Герої Майдану з Волині отримали нагороди від Президента. ФОТО
19 лютий, 2016, 10:15