Поки люди вирішують правові питання, тварини помирають з голоду

Поки люди вирішують правові питання, тварини помирають з голоду
Тварин звіринця на колесах, яких залишили напризволяще на Рівненщині, намагаються врятувати небайдужі.

Однак законних підстав для будь-яких дій (як-от, наприклад, рішення суду) у них немає, - про це йдеться у дописі в соціальній мережі "Фейсбук" на сторінці Луцького зоопарку.

У місті Дубровиця на Рівненщині виявили покинутий пересувний звіринець. За словами місцевих жителів, з 22 грудня минулого року тварин покинули напризволяще. Саме на таку ситуацію вони поскаржились поліції.

Правоохоронцям так і не вдалось знайти власника, а весь цей час голодних тварин підгодовували місцеві мешканці.

"Тварини в клітках виснажені, окремі загинули. Померли кабан, лама і в’єтнамська свинка. За тваринами ніхто не доглядає, де перебуває власник зоопарку - не відомо. Сторож, який повинен був доглядати за тваринами, зник із робочого місця. Два ведмеді, рись, вовк, коза і лисиці у важкому стані", - йдеться в дописі.

Також в дописі зазначається, що саме зараз вирішується питання з місцевою владою, як далі діяти з тваринами, хто має їх лікувати і де прилаштувати звірят.

Слід сказати й про те, що за фактом жорстокого поводження з тваринами правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

"Дізнавшись про таку біду, не залишилися осторонь і співробітники стаціонарних українських зоопарків. Зараз вирішується питання переміщення до Луцька ведмедів, бо є проблема транспорту. Директор КП "Луцький зоопарк" Людмила Денисенко та її підлеглі наразі виїхали до знеможених тварин із їжею. Всіх звірів, що вціліли, забирають до себе інші зоопарки", - йдеться в дописі.

Також, за інформацією, "сумнозвісний" звіринець має луцьку "прописку", а його власником є колишній керівник Луцького зоопарку Давид Худодян.

"Він, до речі, із вимогами не чіпати його звірів телефонує до директорів зоопарків, що долучилися до порятунку залишених тварин, аж із Росії.

Однак, не все так просто. Адже для законного вилучення тварин потрібне рішення суду. Його ж немає. Тому, вчиняючи гуманно, керівництво зоопарків наражається на небезпеку зустрічних судових позовів".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
закони в нас тупі(((
Відповісти
Останні новини
Поки люди вирішують правові питання, тварини помирають з голоду
19 лютий, 2016, 13:28