Назвали найпопулярніші спеціальності волинських вступників

Назвали найпопулярніші спеціальності волинських вступників
Відкриттям вступної кампанії 2012 року відповідальні секретарі Волинського національного та Луцького національного технічного університетів називають несподівану популярність географії та екології.

Своїми враженнями від вступу до вузів 2012 року секретарі ділилися під час прес-конференції громадянської мережі «ОПОРА» 14 серпня.

Серед особливостей вступу 2012 року називають популярність електронної форми подачі документів, збільшення популярності стаціонарної форми навчання та напрямків, при вступі на які враховують результати зовнішнього незалежного оцінювання з географії.

«Йде самоліквідація заочної форми навчання. Я дивлюся, що якщо є велика кількість поданих заяв на денну форму навчання, то надто зменшилася на заочну форму», - зазначає відповідальний секретар Волинського національного університету імені Лесі Українки Андрій Слащук.

Відповідальний секретар каже, що така тенденція відчувається протягом останніх двох років. Загалом уже майже 900 осіб зараховано на денну форму навчання. Водночас серед спеціальностей, які будуть заповнені на 100% платниками, є спеціальності: геодезія, туризм, готельно-ресторанна справа, географія, психологія, російська та польська мови. Дивиною називає секретар наповненість музейної справи.

Слащук каже, що непогано було би, аби більшим попитом користувалися творчі спеціальності, наприклад, хореографія, образотворче мистецтво, а також фізика та математика.

Відповідальний секретар приймальної комісії ЛНТУ Валентин Талах зазначає, що в порівняні з минулим роком заяв подали більше на 2%. Більше половини з тих, хто подали заяви (56%), хочуть навчатися на стаціонарному відділенні.

Крім того, конкурс у ЛНТУ більший, ніж в середньому по Україні. Така тенденція, на думку Талаха, свідчить про те, що до волинського вузу важче поступити, ніж до столичного.

Найпопулярніші спеціальності в ЛНТУ: економіка (47 людей на місце), комп’ютерна інженерія (16 людей), автомобільний транспорт (14 людей на місце) та неочікуваним фаворитом стала екологія – майже 13 людей на місце.

Втім, на думку Талаха, не усі, хто поступали на екологію, хочуть мати таку спеціальність. Вся справа у достатній кількості державних місць та зарахуванні географії як одного з предметів ЗНО.

«Абітурієнти полюють за державними місцями і дуже невелика кількість професійно зорієнтованих», - зазначає Талах.

Аутсайдерами-спеціальностями у ЛНТУ стали інженерне матеріалознавство, приладобудування, але менше трьох заяв на одне місце не було ні на одному напрямку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали найпопулярніші спеціальності волинських вступників
14 серпень, 2012, 14:13