У Маневичах назріває бунт

У Маневичах назріває бунт
У райцентрі Маневичі активісти ВО «Батьківщина» разом із жителями району, які мають статус постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, вимагали виплатити соціальної допомоги згідно з рішенням судів – інакше люди обіцяють: «підуть із сокирами та вилами на владу».

Про це повідомляє прес-служба обласної організації ВО «Батьківщина».

Біля приміщення районного відділення Пенсійного фонду на акцію протесту зібралися обурені жителі району, які, згідно з рішенням судів, мали отримати від держави заборгованих біля 9 мільйонів гривень «чорнобильських» грошей.

У своїх виступах «чорнобильці» обурювалися позицією влади, кабміну, які згортають програми соціального захисту, незважаючи на те, що вони передбачені законодавством України.

Справедливі вимоги маневицьких «чорнобильців» підтримали голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк, голова Маневицької районної партійної організації ВО «Батьківщина» Андрій Сопронюк.

«Замість обіцяного «покращення життя вже сьогодні» влада Януковича-Азарова–Тігіпка з кожним днем заганяє економіку країни у все глибшу прірву, - сказав Анатолій Грицюк. – Всі труднощі так званих реформ вона перекладає на плечі простих людей, відбираючи в них законодавчо закріплені соціальні пільги. «Батьківщина» підтримує справедливі вимоги «чорнобильців», дітей війни, афганців, військових, інших категорій населення, які вимагають повернути їм гарантовані Конституцією соціальні виплати».

Учасники мітингу одноголосно прийняли резолюцію з вимогою негайно виконати рішення судів щодо грошових виплат всім особам, які постраждали від наслідків Чорнобильської аварії.

Представники громади селища та району попередили владу: якщо до 15 січня 2012 року не відновляться виплати, вони знову будуть протестувати, але вже з вилами та сокирами біля приміщення Маневицької райдержадміністрації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Маневичах назріває бунт
28 грудень, 2011, 14:25
У Локачах – вбивство
28 грудень, 2011, 13:29