У водоймах Волині перевищений рівень забрудненості. ВІДЕО

У водоймах Волині перевищений рівень забрудненості. ВІДЕО
Екологи виявили перевищення рівня забруднюючих речовин у водоймі біля Ківерців.

Про це повідомляє на своїй сторінці у соцмережі Facebook Народний контроль Волині.

Жителі Ківерців нарікали на забруднення головного рову Прудніківської меліоративної системи, що сполучена з річкою Стир. Відходи з центральної каналізації впадають у цей рів і течуть полями та лісами. Очисні системи недостатньо очищують каналізаційні води, – переконані люди.

Ківерцівська влада довгий час ігнорувала екологічну проблему. Тому звернулися до державної екологічної інспекції в області з проханням перевірити воду у каналі на вміст забруднюючих речовин.

Результати експертизи показали: рівень забруднюючих речовин у воді перевищує допустиму норму. В окремих місцях, зокрема, лісовому масиві, рівень фосфатів у 43 рази вищий, аніж дозволено.

«Видано припис і Ківерцівський міський голова мусить вжити заходів. В іншому випадку матеріали передамо в правоохоронні органи для притягнення не тільки адміністративної, але й дисциплінарної та кримінальної відповідальності», –зазначив заступник начальника відділу державної екологічної інспекції у Волинській області Анатолій Приходько.

Тим часом мер Ківерців Володимир Жгутов повідомив: «Триває робота з населенням щодо заборони проведення самовільних стоків від приватних осель у головний рів. Також оголошено конкурс на посади двох інспекторів із благоустрою, які стежитимуть за порядком».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У водоймах Волині перевищений рівень забрудненості. ВІДЕО
18 березень, 2016, 17:34