Уряд завдав удару по трьох олігархах в Україні

Уряд завдав удару по трьох олігархах в Україні
Шведський економіст Андерс Аслунд кількома тезами описав нинішній стан справ в Україні.

Про це повідомляє блогер Юрій Євенко.

Він зазначив, що серед найбільш яскравих тез Аслунда слід звернути увагу на наступні: економіст заявив, що Україна вже досягла неабиякого прогресу, але в дечому вона затримується; неправильно говорити, що нічого не робиться або реформи рухаються повільно, просто деякі реформи просуваються непогано, а деякі взагалі зупинилися.

Також, він звернув увагу, що було закрито 65 банків з 180, і це правильно, незважаючи на те, що їх господарі вважають інакше. Дефіцит бюджету скоротився до трохи більше 2%, і це величезне досягнення.

Уряд позбавив великих коштів олігархів Курченко, Фірташа і Коломойського – їм це точно не сподобалося.

Також, Аслунд заявив про серйозний успіх у сфері монетарної політики. Бізнесменам і населенню це не дуже подобається. Плаваючий курс призвів до девальвації, але головне, що, нарешті, збалансовані рахунки, а резерви України з нещасних 5 млрд. дол. зросли до 15,5 млрд. дол.

Звичайно, цього недостатньо. МВФ вимагає більшого. Але це помітний крок вперед, вважає Аслунд. Також, він позитивно відгукнувся про систему ПроЗорро, приватизацію, зміни в сільському господарстві, енергетичні реформи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цим прогресом бо люди вже на межі злиднів.
Відповісти
Економіка - річ дуже інертна. Такі всесвітньовідомі бренди як Адідас, Самсунг, Форд і т.д. розвивались десятиліттями. А ви хочете щоб за 2 роки економіка країни з населенням 45 млн. з економічного дна піднялася високий рівень - це просто нереально навіть якби нею керували найкращі менеджери і фахівці у своїй галузі
Відповісти
Шановний " не дивуйтесь". Україна на протязі двох років падає до економічного дна з шаленим темпом і щоб повернутись на економічний рівень, який був до "Революції Гідності", потрібно 15 років за умови 3% зростання економіки щорічно, що дуже сумнівно з теперішніми найкращими менеджерами і фахівцями у своїх галузях. І дійсно економіка - річ дуже інертна, грошові кошти як вода,якщо відлити з однієї ємкості то прибуде в іншій, тобто всі кошти які в нас вкрали на протязі 2 років осіли в кишенях 100 людей із 45 млн. які прийшли до влади на цинічній брехні та крові невинних людей і далі продовжують збагачуватись а ми терпимо і слухаємо різних експертів в лапках. Може пора щось міняти???
Відповісти
так, потрібно все міняти, але не можна вже "завтра" очікувати серйозних хороших результатів. це нереально як не крути. Назвіть хоч одну країну, якій це вдалося...
Відповісти
Грузія.
Відповісти
А чому скрізь про Пінчука тиша? :) Був другим по статках після Ахметова і така тиша про нього. Кучма решає?! :)))
Відповісти
Шановні реформатори!Ви колись звертали увагу в супермаркетах,як старенькі бабусі дивлятся на продукти і цінники?А в лікарні і аптеки дорога їм закрита,все дороге.А що вони не заслужили права на гідну старість?
Відповісти
слід було б вже давно усім зрозуміти, що покращення економічних чинників зовсім необов'язково приводить до зростання рівня життя населення, а у нашій державі - так і навпаки. радянський союз початку 30-х показував досить значний економічний ріст.
Відповісти
І за рахунок чого той ріст ? Дармова праця репресованих ,зеків - тобто , мільйонів безправних рабів !
Відповісти
ті самі раби, які працюють за злиденну зарплату
Відповісти