Сьомої хвилі мобілізації може не бути, - Генштаб

Сьомої хвилі мобілізації може не бути, - Генштаб
Сьомої хвилі мобілізації військовослужбовців може не бути, заявив в ефірі Радіо Свобода речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

Про це повідомляє "Радіо "Свобода".

За словами Владислава Селезньова, відповідне рішення Генеральний штаб ухвалить після завершення військових навчань «Весняний грім-2016».

«За три місяці до лав ЗСУ військовослужбовців-контрактників надійшло близько 18 тисяч , це достатньо серйозна цифра. Буквально після завершення стратегічних командно-штабних навчань ми зможемо зробити висновки, чи потрібна сьома хвиля мобілізації і якщо так, то в яких обсягах. За нашими розрахунками, буде стояти питання щодо призову від 5 до 10 тисяч громадян, але знову ж таки – лише в тому разі, якщо така потреба буде», – зазначив Селезньов.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що не ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.

Керівник Генштабу Віктор Муженко зазначав, що необхідність у черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, яких приймуть на військову службу за контрактом.

29 березня набрав чинності указ президента України Петра Порошенка про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі часткової мобілізації.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі поранені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А тепер хай синки чинуш в началників та верховної ражди ідуть служити родине їм ж що захищати.А ми голі та босі більш туди не підемо,А хто за гроші хай біжить на цьому світі вони непотрібні
Відповісти
чи то буде, чи не буде дощик у четвер. Прохвесіонали!
Відповісти
Останні новини
Сьомої хвилі мобілізації може не бути, - Генштаб
31 березень, 2016, 12:24