В Україні дозволять релігійним організаціям засновувати навчальні заклади

В Україні дозволять релігійним організаціям засновувати навчальні заклади
Президент Петро Порошенко має намір підписати закон, що надасть релігійним організаціям право засновувати навчальні заклади в Україні.

Про це голова держави сказав під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій 23 квітня, передає прес-служба президента.

Нагадаємо, закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо заснування релігійними організаціями навчальних закладів» Верховна Рада України ухвалила ще у червні 2015 року.

Авторами цього документу є народні депутати з фракції «Народний фронт» Павло Унгурян, Лілія Гриневич та Віктор Єленський. Законопроект підтримали 237 народних депутатів.

Документом передбачено, що релігійним організаціям, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законодавством порядку, мають право на створення навчальних закладів (дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Опять,на двух Украинцев,будет три высших заведения!!!Плюс 12 лет учиться в школе,короче выучился,и сразу ПЕНСИЯ!УРА!!!Вопрос,а кто будет дворы мести,печь хлеб???Бред воспаленного разума!!!Как говорится, не всих дурных вийна побыла!
Відповісти
Не припустимо вводити такий закон. Адже ми живемо у світській державі. Релігійні установи не повинні мати ніякого впливу, тим більше впливу на навчання дітей. Почнеться вдолблювання в голову про їх бога "мораль" і життєві цінності. Там де присутня віра -- нема місця логіці! І щоб моїй дитині запаскуджували мозок усіляким непотрібом типу ісуса христа чи "гріх" -- я категорично проти. То давайте підемо ще далі, як рашка і введемо закон про образу почуттів віруюючих та й будемо садити людей в тюрму за те, що вони висловили свою думку про те, що не вірять в їх паскудного бога!
Відповісти
може хоть в школі дитина твоя почує про Бога, бо судячи з твоїх слів ти їй цього не розкажеш. Якщо ти в це не віриш то сиди собі тихенько і не базікай тут йолопе.
Відповісти
не треба тупо опиратись на вибрані тези із закону. У Польщі є Вища школа Івана Павла II, це технічний навчальний заклад такого спрямування, де можуть навчатись за кошти церкви студенти не лише поляки і не тільки католики. і ніяких релігійних нав'язувань!!!
Відповісти