26 квітня на Волині: гортаючи календар

26 квітня на Волині: гортаючи календар
Сьогодні відзначають день народження волинський археолог, краєзнавець Григорій Охріменко та волинська художниця Тетяна Мялковська.

Імениники цього дня - Артем, Георгій, Дмитро та Марфа.

Вітаємо їх усіх та бажаємо міцного здоров’я, довголіття та радості від життя.

26 квітня 1986 року сталася аварія на Чорнобильській АЕС (на фото). Це страшна подія, яку згодом назвали трагедією ХХ століття, стала найбільшою техногенною катастрофою. Тоді під час вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався великий викид радіоактивних речовин в навколишнє середовище. Сила вибуху прирівнювалася до 500-та бомбам — таким, які колись були скинуті на Хіросіму.



Всесвітній день інтелектуальної власності
Мета цього свята направлена на те, щоб люди усвідомили в більшій мірі всю важливість інновацій та досліджень для загального комфорту нашого життя.



Народився Артем Федецький (1985)
Український футболіст, захисник збірної України та дніпропетровського «Дніпра».



26 квітня 1945 року вийшов перший номер старовижівської районної газети. У той час вона називалася «Сталінський прапор». Згодом видання змінило назву на «Шлях Жовтня», а з 1967 року і до сьогодні називається «Сільські новини».

У цей день 2011-го у Володимирі-Волинському урочисто відкрили пам’ятник учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС «Пам’ятай Чорнобиль».

Якщо Ви бажаєте привітати зі святом своїх рідних, знайомих чи друзів, тоді звертайтесь до нашого рекламного відділу: 066 644 83 28.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітаю з ЮВІЛЕЄМ чудову жінку, колегу, люблячу маму та бабусю, заступника начальника управління освіти Тетяну Силку. Хай Бог дає наснаги ще на довгі роки, а рідні та близькі підтрумують у всьому..
Відповісти