Як Волинь готується до літа

Як Волинь готується до літа
Перед початком літнього періоду в області розпочалася інтенсивна робота з очищення навколишнього середовища, зокрема в місцях масового скупчення людей та поблизу водойм. Крім того, в області ведеться робота із запобігання епідеміологічних захворювань.

Про це сьогодні говорили під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та цивільного захисту Волинської облдержадміністрації.

Під час засідання комісії стало відомо, що за минулий рік в Україні було більше сотні спалахів інфекційних захворювань, з яких переважали сальмонельоз та гастроентероколіт. Однак минулого року не було випадків захворювання на сказ, дифтерію, правець, кір, краснуху та поліомієліт.

Втім, аби уникнути нових спалахів інфекційних захворювань, необхідно до початку літнього сезону провести профілактичні роботи з дезінфекції водойм, прибирання місць масового скупчення людей та здійснити перевірку продуктів харчування.

Найбільшою проблемою в області є кишкові інфекції, які в основному можна підхопити у водоймах та під час харчування. Зауважимо, що Волинь посідає 7 місце в Україні за частотою захворювання на сальмонельоз.

Ще однією проблемою в літній період є комарі та кліщі. Відтак, для того, аби уникнути зараження від комах, в облдержадміністрації рекомендують скошувати високу траву та сухостої.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.