У Києві відкрили альтернативну школу, де не ставлять оцінок. ФОТО

У Києві відкрили альтернативну школу, де не ставлять оцінок. ФОТО
У Києві відкрили альтернативну школу «БеркоШко». Вона знаходиться у приватному будинку біля вул. Газопровідної. У навчальному закладі поки що є лише п'ятий клас, у ньому 9 осіб.

Повідомляє Gazeta.ua.

«Коли старшому сину виповнилося шість років, не захотіла віддавати у звичайну школу. Там перевантажують і дають мало практичних навичок. Тому з трьома друзями створили свою школу», - говорить одна з засновниць проекту Валентина Мержиєвська.

Одна з засновниць проекту мама - філолог, друга - мистецтвознавець, третя - інженер. Так, змогли покрити усю початкову школу.

«Серед викладачів школи батьки та друзі батьків. Загалом є три категорії учасників. Це батьки, які навчають і приводять своїх дітей. Є такі, що не навчають, але водять. Треті - не мають дітей, але викладають у школі», - розповіла Валентина.

Школярі навчаються у понеділок, вівторок і середу. В інші дні відвідують гуртки та роблять домашні завдання. Уроки тривають із 9 до 17 години.

«Маємо маленькі перерви та одну велику - півтори години. На ній діти мають час пообідати, погуляти та пограти. Коли тепло, діти бігають, катаються на велосипедах, іноді ходимо на прогулянку до лісу. Він у семи хвилинах ходьби. Всього за день маємо п'ять уроків», - каже Валентина.

Всі оформлені на екстернатну форму навчання й закріплені за звичайною школою. Раз на півріччя проходять атестацію.

«Оцінок дітям не ставимо. Гонитва за оцінками підмінює цінність навчання. Дитина має вчитися, щоб отримувати задоволення від знань, а не щоб отримати оцінку. На атестації всі отримують хороші результати. Нижче 8 балів не було» - каже вона.

Основна мета школи - зробити навчання цікавим.

«Ми намагаємося давати дітям необхідні освітні знання і в той же час вчити тому, що їх цікавить. Багато матеріалу даємо в ігровій форму. Привчаємо не боятися щось пробувати. Спроби і є навчанням. Розвиваємо вміння висловлювати власну думку» , - додала Валентина.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Києві відкрили альтернативну школу, де не ставлять оцінок. ФОТО
29 квітень, 2016, 23:35
Золото знову здорожчало
29 квітень, 2016, 22:46