В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь
Тисячі прочан у ​​Велику суботу 30 квітня побачили сходження благодатного вогню в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі, пише Газета.УА за посиланням на "Інтерфакс".

Священний вогонь з'явився в кувуклії під час молитви Єрусалимськогопатріарха Феофіла. Це відбувається щороку перед православним Великоднем. Кувуклія - це капличка, споруджена, як вважають, над місцем поховання Ісуса Христа.

Патріарх передав святиню віруючим, які запалили від неї зв'язки з 33 свічок - стільки років було Христу.

Перед сходженням вогню двері кувуклії опечатали великою восковою печаткою. Це означає, що її огляд закінчено, і в ній немає нічого, щоб запалити вогонь звичайними засобами.

Храм уже був вщерть повний прочан - як місцевих православних арабів, так і іноземних паломників. Незабаром після опечатування в храм вбігла православна арабська молодь, яка обов'язково присутня на церемонії. Молоді люди сиділи на плечах один в одного і просили Матір Божу і Ісуса Христа дарувати благодатний вогонь. При цьому ивгукували: "Наша віра - права, наша віра - православна".

Незадовго до появи патріарха Феофіла з дверей кувуклії зняли печатку. В печеру внесли велику лампаду і 33 свічки. Потім патріарх зайшов і люди на площі почали молилися, просячи дарувати вогонь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В школі вчили дурневі чудо а попу хліб
Відповісти
Фізики плачуть кожен великдень, кожен раз коли вогонь береться "нізвідки".
Відповісти