21 травня на Волині: гортаючи календар

21 травня на Волині: гортаючи календар
Сьогодні відзначають день народження начальник департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко, колишній депутат Луцької міської ради Тетяна Дементьєва, заступник начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації Наталія Кролік.

Також день народження 21 травня журналістки Елі Коротинської (на фото) та півзахисника колишньої луцької «Волині» Ігоря Скоби.

Вітаємо їх, а також іменинників цього дня – чоловіків з іменами Арсеній та Іван. Зичимо міцного здоров'я, радості від життя та успіхів у всіх починаннях.

У цей день 1921 року народився волинський краєзнавець, історик та педагог Михайло Киричук. Він є автором книги «Волинь – земля українська». Помер 2010 року.

День міста Кам'янець-Подільський
День міста Кам'янця-Подільського, також відомий як «Травневі дні Кам'янця-Подільського» - це головне міське свято року. Щороку в 3-ті вихідні травня в місті відбувається безліч грандіозних подій і заходів. Цього року в Старому місті пройде Міжнародний фестиваль національних культур «Острів семи скарбів».



Народився Георгій Гонгадзе (1969)
Український опозиційний журналіст, відомий своїми критичними антивладними виступами. Після його вбивства в 2000 році почалися антивладні демонтсрації які призвели до Помаранчевої революції (2004).



День Європи в Україні
День Європи в Україні відзначають у третю суботу кожного травня. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році. Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року.



День науки в Україні відзначається в третю суботу травня. З'явилося свято в 1997 році у зв'язку з підписанням відповідного президентського указу.

Науковий потенціал Україні вважається одним з найкращих в Європі. Українські вчені є авторами безлічі винаходів в різних областях науки. Науково-технічну діяльність регулює закон, прийнятий в Україні в 1999 році.



Якщо Ви бажаєте привітати зі святом своїх рідних, знайомих чи друзів, тоді звертайтесь до нашого рекламного відділу: 066 644 83 28.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шо там з Ротондою? З нетерпінням чекаю новин!
Відповісти