Волиняни на своєму городі знайшли рештки людини. ФОТО

Волиняни на своєму городі знайшли рештки людини. ФОТО
На городі в пульмівчан знайдено рештки людини і тварин.

Інформацію про це знаходимо у спільноті "Шацький край" в соціальній мережі "Фейсбук".

У травні до чергової частини Шацького районного відділення поліції надійшло повідомлення від жителів села Пульмо про те, що вони викопали на обійсті рештки людини.

"На місце події виїхала слідчо-оперативна група і судово-медичний експерт. В результаті кількагодинного розкопування ґрунту було виявлено скелети людини і декількох тварин. Кістки і їхні фрагменти – коричневого кольору, розсипаються в руках, що свідчить про давність захоронення.

До єдиного реєстру досудових розслідувань ця подія не вносилася, оскільки в ній немає складу злочину. Після проведення експертизи рештки людини будуть передані до Пульмівської сільської ради для перепоховання", - Василь Саковець, начальник слідчого відділу Шацького відділення поліції, прокоментував подію.

Моторошну знахідку виявили на своєму городі місцеві жителі. Як розповів Олександр Ціпошук, ще в п’ятницю ввечері його мама йшла борозною повз грядку з посіяним горохом, де побачила світлого кольору невідомий предмет.

Особливої уваги на нього не звернула, вдарила лопатою (від удару предмет тріснув) і пішла.

Суботнього ранку на нього натрапив Олександр. Не пройшов мимо, а почав розкопувати уламком шиферу. Спершу думав, що це глечик, бо мав округлу форму. Витягнув відламаного шматочка – він виявився всередині трубчастим.

Олександр покликав батьків, повідомив про знахідку в поліцію. Працівники слідчо-оперативної групи події, виїхавши на місце події, впродовж дня розкопали скелети людини і декількох тварин. Великий череп із рогами нагадував корову.

Людський скелет, поки лежав у землі, здавався цілим, проте діставали окремо кожну кістку. Усі кості – темного кольору, дуже крихкі і легко ламаються.

Старожили, які пам’ятають окупацію села німцями в роки Другої світової війни, не пригадують ні боїв на місці теперішньої знахідки, ні розстрілів.

Довгожителька села Пульмо 95-річна Наталія Корнелюк пам’ятає масовий розстріл євреїв: «Фашисти зігнали до однієї ями дітей, жінок, чоловіків і вбили. Але відбувалося це в іншому місці – там тепер і пам’ятний знак стоїть».

Пригадала Наталія Петрівна і більш ранній період, з її слів, за Польщі на місці захоронення стояв будинок пана, котрого теж убили. Похований він на місцевому кладовищі.

Версій того, яким періодом датовані знайдені рештки людини і тварин, може бути безліч. Не варто забувати і про те, що село Пульмо було повністю спалене в роки Першої світової війни.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни на своєму городі знайшли рештки людини. ФОТО
26 травень, 2016, 14:36