Стали відомі нові зарплати суддів

Стали відомі нові зарплати суддів
Відповідно до законопроекту щодо судової реформи, внесеного до ВР Президентом Петром Порошенком, базова мінімальна зарплата районного судді складатиме 25 мінімальних заробітних плат.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр юстиції Павло Петренко, – повідомляє ЗІК.

На запитання, чи важко буде знайти стільки нових компетентних суддів в Україні, він сказав: «Я хочу сказати офіційно, що на посаду судді місцевого суду можуть номінуватися будь-які юристи, які мають відповідний досвід роботи. Це можуть бути адвокати, нотаріуси, правники, науковці».

За його словами, законопроект передбачає, що мінімальна зарплата районного судді буде 25 мінімальних заробітних плат, апеляційного судді – 50, верховного – 75 мінімальних заробітних плат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в працівників апарату суду заробітна плата 1700 грн, і де тут справедливість
Відповісти
Заробітна плата працівників апарату суду близько 3-4,5 тис. грн.в місяць.
Відповісти
Ага а вони зараз не крадучи їздять на лексусах за 2 000 000 грн. живутьу будинках за 25 000 000 грн. а на 25 000 - 50 000грн це їм на один раз повечеряти.
Відповісти
тобто я правильно зрозумів, що:
районний суддя отримує - 38 750 грн.
апеляційний суддя - 77 500 грн.
верховний суддя - 116 250 грн.

????%%%%))))
Відповісти

Просте запитання - а шо, судді хабарі вже не братимуть ?
Відповісти
вони просто виростуть. не буде ж ПАН СУДДЯ мазатись за якихось-там 10000 доларів.
Відповісти
слухайте, а не пора народу трохи показати знову,що це щось занадто,а????
Відповісти
А ДЕ ПІДВИЩЕННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ суддів та й інших слуг народу за протиправні рішення, дії , бездіяльність і корупцію ?!!!!!!!!!
Відповісти
А нам зарплати 1700,пенсії 1300,комунальні 5000 тисЯч, а ліки та їжу купити нема за що, суюсидії забрати, бо якщо у когось в селі померла мама, і осталась в Маневичах хата,то вже ти маєш друге житло.А ,якщо у Луцьку 20 квартир і всі на інших зареєстровані-це вже не друге житло.Господи та цих суддів всіх садити потрібно зараз, у них же мільйонні хабарі,живуть на мільярди.Це вже перейшло все що можна допустиме.Це жах і крик рабів український всього люду України.А пенсвіє рабських крчать немає чим платити.Хай не платять.Це капец. повний
Відповісти
100% підтримую!Суддів всіх звільнити пора,а не ЗП їм підіймати!А людям як жити???
Відповісти
ЛЮДИ!!!!!
це ж лише ставка. додайте 300% премії, 150% особливо важливі і тд і тп
Відповісти
ну, нема слів...
Відповісти
Ну що ж ви за заздрісні люди. Ви хочете щоб при зарплаті в 10 тис. грн. і при можливості взяти хабар у 5000 тис. доларів суддя не спокусився прийняти не зовсім законне рішення. При нормальній зарплаті він буде дорожити своєю посадою, принаймі 90% - точно хабарі не братимуть. По вашому - всі теперішні судді є хабарниками. Коли проведуть реформу, прийдуть нові працівники, їм дадуть більшу зарплату - вони також будуть брати хабарі. Всерівно як баба яга - проти всіх і проти всього. А самі підіть і попрацюйте суддею чи в інших правоохоронних органах, тоді побачите чи варта ця робота такої зарплатні. Коли вони вчилися у ВУЗах. ви відпочивали, у них відповідальність - а ви залишили мітлу і робочий день закінчився, відповідальності - нуль. Комуністичний принцип оплати відійшов у минуле, повинна цінуватись розумова праця, як у нормальних країнах, тоді і в державі буде лад.
Відповісти
як брали так і будуть брати!!!!! грошей забагато не буває!!!!!
Відповісти
Якщо Вас не влаштовує робота в правоохоронних органах-звільняйтесь! В чому проблема?! На Ваше місце дійсно прийдуть нові,а не "нові",які пів року не працювали і прийшли назад, всі ті самі ще гірші!!!
Відповісти
ти про яку баран відповідальність мелеш ? Яйценюк молоов що бере на себе всю відповідальність. І шо який з жуліка тепер спрос? То полішук має гнути спину за 3000 деревяних а пан получить 75000 щоб полішука чесно посадити на шконку. Браво. Скачем дупой на майдані.
Відповісти
Взяв хабар - до стніки і розстріляти, а не зарплати їм - штани протиральники, тоді буде відповідальність. А науковцям, викладачам вузів, медикам - зарплата 3 тис грн.????? Де логіка ?????? Вони не вчились - чи у суддів бумажки переглядати важча робота??????
Відповісти
Все вірно, але виходить, що лише судді в нас дуже розумні?! А хто ж їх навчав, лікував, виховував, рекомендував книги? Дураки?!!!
А хліб вирощують і т.п. безвідповідальні ледарі?!! Так, запрплата повинна бути достойна, але у всіх.
Відповісти
Петренко не порахував за потрібне поінформувати співгромадян і за поглиблення відповідальності (адмін. та кримінальної) суддів за неправосудні рішення ? Чи він не в курсі "смішної" статистики довіри до українського суду ?..
Відповісти
Зарплати підняли! тепер потрібно і відповідальність за хабарі підняти, руку рубати або розстріл з конфіскацією.
Відповісти
Даний закон стосується не тільки суддів а й працівників апарату,адже згідно нового закону про судоустрій зарплата працівників суду не повинна бути меншою 30% від зарплати судді)))) турбувалася б так влада за простий народ
Відповісти
Де це ви побачили що апарату суду будуть платить 30 % від ставки судді
Відповісти
А може воїнам війни краще виконати обіцянку дану Порохом нам з ВАми - оплата 1тис. грн. в день??? Це щось явно не та дорга,яку собі нашими руками президент будує!
Смертну кару за мінімальний хабар пора відновити! Люди по 1300грн. живуть, а тут 130 тис.!!!А квартири які їм дають??? Це щось явно Майданом запахне!
Відповісти
Вот это здорово...А простым рабочим что?Комуналка растет.цены растут.А зарплата стабильна.приходиться сутками на работе сидеть и пахать как Афро американец и для чего?правильно что бы судья зарплату в 30+ косарей получил.когда уже они для людей начнут что-то делать . Когда их хари уже насытяться?
Відповісти
цим дармоєдам не зарплати потрібно біднімать, а всіх мітлою гнать. Простий люд куску хліба жадний, на 1000 гривнів живе, діти на 800 гривнів соціальної допомоги при теперішніх цінах виживають, а дармоєдам за яких все роблять,які в теплі в чистоті сидять платить будуть захмарні зарплати по 40-300 тисяч на місяць. За що? Куда котиться ця держава-Гандурас. З корупцією вони боряться? Пельки свої ніяк позапихать не можуть, а люди відживають, діти мруть, юо немає за що лікуватись.
Відповісти