Лучанам розповіли, чому «стріляє» кава. ФОТО

Лучанам розповіли, чому «стріляє» кава. ФОТО
Проект «Екскурсоводи у відпустці» завершився зустріччю у кав'ярні «Золотий дукат», де учасники екскурсії спробували різні сорти кави, шоколаду та інших солодощів.

Про це повідомляє сайт VisitLutsk.

Нагадаємо, проект "Екскурсоводи у відпустці" розпочався 15 червня. Відтоді щотижня відбувались зустрічі із істориками, краєзнавцями, журналістами, які люблять і знають Луцьк.

Однак, із завершенням літа екскурсоводи повернулись із відпусток, а проект закінчився. Заключна зустріч відбулась 31 серпня. Цього разу замість прогулянки невідомими вулицями Луцька, учасникам екскурсії запропонували зустріч за філіжанкою кави та знайомство із кав'ярнею.

Понад 20 охочих вирішили дізнатись більше про кав'ярню та екзотичний напій. Її господиня, Жанна Чигринюк, зустріла відвідувачів на подвір'ї та розповіла про історію будинку. Побудований на початку 30-х років минулого століття, до 1944-го року він належав родині Каців. Згодом тут діяв один із підрозділів НКВС, а також стоматологічної клініки.

Зараз атмосфера кав'ярні змінилась: на очах відвідувачів обсмажують свіжі зерна кави, яку називають також «фрешкавою». Протягом обсмажування чути три постріли. Кожен із них має особливе значення, адже саме від їх кількості залежить смак та аромат напою. Звичайна кава «вистрілює» тричі.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спробували кави - але за свої гроші. Бо з тексту випливає, наче учасників екскурсії пригощали. Ага, зараз! Була вульгарна реклама свого закладу, та й усе.
Відповісти
Это на Крылова? Это вообще-то в пристроенном помещении. Стоматполиклиника находилась в угловом здании, где сейчас банк. Про НКВС, хм, тоже сомнения берут, уточню.
Відповісти
Останні новини
Лучанам розповіли, чому «стріляє» кава. ФОТО
01 вересень, 2012, 17:42