Справу судді Ковтуненка розглядають у Рівному. ФОТО

Луцького суддю Віталія Ковтуненка судять за постановлення завідомо неправосудного рішення й службове підроблення. Справу розглядає Рівненський апеляційний суд.

Нагадаємо, що минулого року Слідчий відділ прокуратури області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні, затвердив обвинувальний акт та скерував його до суду.

Згодом було вирішено, що цю справу слухатимуть у Рівному.

Служителя Феміди обвинувачують у постановленні завідомо неправосудного рішення та службовому підробленні (кримінальні правопорушення, передбачені частиною 2 статті 375 та частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялося раніше, досудовим розслідуванням установлено, що суддя, всупереч вимогам Конституції України та Закону України "Про судоустрій і статус суддів", у квітні 2011 року постановив завідомо неправосудне рішення у цивільній справі, яким задоволив позовну заяву громадянина до його нібито цивільної дружини без дослідження матеріалів справи та за межами позовних вимог.

Таке рішення дозволило жінці вивести з-під заборони відчуження 27 об'єктів нерухомості та визнати недійсними договори іпотеки, застави приміщень, укладені нею з банками на загальну суму близько 25 мільйонів гривень.

Для приховування своїх злочинних дій у травні 2011 року завідомо неправосудне рішення, проголошене у цивільній справі, суддя замінив на підроблене.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ковтуненко суд виграє, бо у нього швагро заступник голови вищого адмінсуду...
Відповісти
Він хоча б будинок повернув людям,який незаконно привласнив
Відповісти
з таким адвокатом можна сісти реально
Відповісти
Останні новини
Справу судді Ковтуненка розглядають у Рівному. ФОТО
15 червень, 2016, 18:25