У технічному коледжі вибори директора: залякують викладачів та студентів

У технічному коледжі вибори директора: залякують викладачів та студентів
У Технічному Коледжі ЛНТУ нещодавно звільнили директора Святослава Козачука, який працював на цій посаді 18 років.

Відтак, призначили вибори нового керівника навчального закладу.

На посаду претендує п’ятеро кандидатів. Цікаво, що сам Святослав Козачук свою кандидатуру не подав.

Зараз він продовжує судитися із ректором ЛНТУ Петром Савчуком, хоча перший суд програв. Апеляційний суд призначений на серпень.

На 23 червня була запланована конференція трудового колективу коледжу, на якому мали відбутися вибори нового директора коледжу.

Проте, окремі представники навчального закладу саботували захід, погрожуючи студентам та викладачам неправомірними заходами.

Про це повідомили представники ініціативної групи в прес-релізі.

Відтак, явка на конференцію була меншою, ніж 2/3 заявлених делегатів.

Група прибічників колишнього ректора прийшли на збори, але відмовилися реєструватися.

Серед них і один із кандидатів на посаду директора – Ірина Свірська та спостерігач Людмила Козачук.

«Саме пані Ірина напередодні, 22 червня, організувала зустріч із колективом, де презентувала свою передвиборну програму, проте під час зборів виступив колишній директор Козачук, який закликав працівників коледжу не йти на конференцію трудового колективу і не брати участь в голосуванні.

Залякування студентів та працівників навчального закладу дуже обурило делегатів конференції трудового колективу та спостерігачів. З огляду на це, вони вирішили вживати різноманітних заходів для подолання свавілля клану Козачуків», - йдеться у прес-релізі.

Ще одне підтвердження того, що коїться в Технічному коледжі, знаходимо у дописі ще одного спостерігача від ЛНТУ, викладача Оксани Урбан.

«Сьогодні була неприємно вражена ситуацією зриву конференції трудового колективу Технічного коледжу Луцького НТУ. Не могла повірити, що в 21 столітті можуть залякувати викладачів та студентів, оскільки бачила на власні очі студентку, яка плакала, що не зможе взяти участь у голосуванні і дуже боїться йти на екзамен завтра, бо студентам забороняли виявляти громадянську позицію. ШОК», - написала пані Оксана на своїй сторінці в ФБ.

Довідково: 13 листопада 2003 року – згідно із наказом Міністерства освіти і науки України № 756 створено технічний коледж, який розміщений на площах професійно–технічного училища ЛНТУ.

Коледж здійснює підготовку молодших спеціалістів на базі базової загальної середньої освіти з отриманням повної загальної середньої освіти, на базі повної загальної середньої освіти та на основі освітньо-кваліфікаційного рівня «кваліфікований робітник».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 64
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Укроп наступає,змете всіх,якщо не будете боронити свою гідність. А що робиться в політесі - це рівень бурси, викладачі на пари не ходять, наприклад, екзамен на 11.00 год, а викладача в 14.00 ще нема і це норма, а далі черга (ідуть і інші групи ,таке враження ,що весь інститут) і до 18.00, скажіть мені, будь-ласка, шановний ректоре,психологічно це можна витримати, про які знання йде мова, тут би попасти до викладача.Я обдзвонила усіх знайомих студентів з інших вузів і такого ніде нема, група здає екзамен за 1.5 год.Багато студентів будуть переводитись до Львова, бо ми хочемо поваги до себе. а що ви будете робити без студентів цікаво.А Козачук професіонал і порядна людина
Відповісти
Шановна пані Маша. В українській мові є поняття речення, яке починається з великої букви та в кінці якого ставиться крапка. А може вчителі у вашій школі також на уроки не ходили? Тоді питання як Ви здали ЗНО.
Відповісти
З таким і гіршим знанням мови всі студенти ЛНТУ. Це катастрофа, втрата ідентичності держави. А про стан справ у вузі вона пише правду.
Відповісти
Ой, то уже не перший випадок, коли вище згадана пані Свірська І.С. погрожує студентам. І на виборах ректора подібне було. Узагалі говорила, що позакривають деякі спеціальності і діти без дипломів залишаться і це не най гірше! І пані Козачук Л.В. іще та "штучка", согла собі дозволити узагалі запустити чимось у студента, якщо щось не відповідало її "високим" стандартам. А щодо стану навчання в коледжі, то треба нормального директора, управлінця а не фізрука яким помикає жінка.
Відповісти
Шановна! Яка різниця фізрук чи вчитель трудового навчання (як пан ректор) ,аби був хороший керівник. Козачук С. М. це керівник від Бога,ще деяким персонам потрібно багато в нього повчитися!!!
Відповісти
Такі нфсенитниці в такому шанованому виданні. Не соромно? Де поділась об'єктивність? Чи нині (за тралицією політеха) це не в моді? Нквже не зрозуміло: Козачук створив цей щаклад, дбав про імідж, старався, а тепер дехто дозволяє собі тут казати, що в коледжі так погано? Чого ж ви йшли сюди? Стосовно залякування, то знаю з власного досвіду: командою Савчука було сказано, що як не підтримаю їх, то вони мені пекло влаштують. І це не лише зі мною так було.
На додачу, требі іноді мати свою власну думку і реально оцінювати ситуацію в коледжі. ЛНТУ "грає" брудно, бо є неправдиві факти, чому не пишете, що Козачук відсудив дві догани? А суд на поновлення перенесли, бо пан ректор злякався, що раптом програє, попросив відтермінувати суд, знову копає всякий бруд, публікує отаку "правду".
Відповісти
Правельно ніхто нікого не залякував! А те що Міськів О.В.,Дубенська А.В., Войтович О.О., Васькіна Н.М.,Вовк П.Б. бігали по коледжу ловили людей,щоб ішли на вибори. То це як називається? Студентам невідь що наобіцяли,що розігрували там цирк. Це просто жах!!!
Відповісти
А те , що Вавринюк і ще деякі персони з мафії Козачука погрожували студентам .. Казали якщо підуть на вибори , то не закінчать цей коледж!?? Що тут ще можна й говорити!! Тільки діти і страждають , звичайно і зрозуміло чому Козачуку не сподобалося , що Савчук втрутився , тільки на нього й надія!! А Козачук зубами вчепився до цієї посади і це зрозуміло .. Робив що хотів , на роботу не ходив а грошики відшибав!!!
Відповісти
Як не соромно таке писати? Дитячий садок!
Відповісти
Дуже влучно сказано! Козачук, у свій час, "підсидів" попереднього директора - Денека і, ясна річ, за цю позаду він буде чиплятися як кліщ.
Відповісти
А чого не пишете, що Лільок бігала по коридору, як фурія і всіх повертала назад, мотивуючи, що скоро повернеться Козачук і вибори немають ніякого сенсу.
Відповісти
Майте повагу! На Вас не кажуть Нінок чи Лєнок. Для всіх Ліля Володимирівна. Дай Боже,щоб скоріше той день настав коли Козачук Святослав Миколайович повернеться до нас!!!
Відповісти
Ліля Володимирівна чи Люся Володимирівна, невіть і в житті два імені, як і два обличчя. Напишіть хто поважає її, тільки справді поважає і не тому, що вона жінка директора і щей його заступник. Побачимо хто залишиться дружити з Козачуками коли вони будуть не при владі (можливо це буде і не скоро, як вже Бог дасть).
Відповісти
Іх поважатимуть всі!
Відповісти
Не будьте наївними - не повернеться ваш Козачук, адже Господь є на небі, він не дозволить!
Відповісти
То ви не будьте наівні!!!
Відповісти
Таки наївні тут є!
Відповісти
До речі, в українській мові (якщо ви її вивчали) слово "наївний" пишеться не через "І", а через "Ї".
Відповісти
Не будьте наївними - не повернеться ваш Козачук, адже Господь є на небі, він не дозволить!
Відповісти
Та це просто жахіття. Свірська і Козачук розраховують шо будуть директорами? Та не Дай Бог...і так чорт зна шо в тому коледжі робиться. А що залякують це правда особливо Козачук.
Відповісти
Майте совість! І ви ще Бога згадуєте,як вам не соромно таке говорити на Козачука С. М.Він справедлива,добра,порядна людина до колективу ставився дуже добре,але найшлося пару дам ,які за його добро зробили злом. Нічого є Бог на небі і він все бачить!!!
Відповісти
Совісті нема у них! Я говорив про Козачук Л.В.а не про самого директора!! Хоча і він там не без гріха!! За його наказами за нього все роблять його жінка і Свірська!! У коледжі бардак повний!! Так не було завжди ! Але просто в один момент Козачук і його мафія стали безстрашні от і почалося!Не опишеш словами, як деякі персони - дирекція ставляться до студентів! Чого варта секретарка коледжа ЛНТУ, яка сидить у приймальній директора, сидить всьго лиш навсього бумажки перебирає і по теорії повинна була б слухати директора .. А в реальності виходить так що вона замість того,щоб виконувати свої зобов'язання бігає по коледжу як навіжена , кричить , обзивається, погрожує!! Складається таке враження як то зовсім не Козачук директором був! За час моєї роботи в коледжі так теж було! Зовсім неадекватка людина ця жіночка , що секретарка ... Сам був свідком її розмови із студентами.. Я вийшов шокований почутим та побаченим , мені здається як би мене там не було б , вона накинулась би на тих студентів!! Чому дирекція не звертає на це увагу!!??
Відповісти
Шановний Іван. Ви сперше на себе подивіться як ви поводили себе коли працювали в цьому коледжі. За час Вашої роботи в коледжі ви там нічого не робити, тільки те й робили що не проводили пари, приставали до студенток, випивали зі своім колегою музикантом, що аж пика пашіла і перегаром несло за три кілометра.І ще згадайте коли ви принижували студентів обзиваючи нецензурними словами за що і були звільнені з цього коледжу.
Відповісти
Для чого писати про роботу людей специфіку якої не знаєш.(секретар). Якби вона сиділа бумажки перекладала чи не ви б друкували купу всякої документації???
Відповісти
Жах створив у Технічному коледжі ректор Петро Савчук, люди бояться ходити на роботу. Вимагають якість постійно давати пояснення. декілька пенсіонерок назвали себе радниками ректора і в.о. директора та радять кого пресувати, кого брати на роботу, кого звільняти. Весь колектив чекає коли повернеться Святослав Козачук, який був справедливим керівником нікого не ображав не звільняв незаконно. А те, що пишуть у неграмотних статтях, то це не рівень ректора, як науковця. Хай ще повчіться у Козачука, бо за рік часу своєї дєятєльності тільки наробив повний безпрєдєл
Відповісти
Поовністю з Вами згідна!За стільки років невпинної та самовідданої праці, Святослав Миколайович зумів заробити авторитет серед працівників та зробив коледж одним з найпрестижніших навчальних закладів міта Луцька. Все це можна підтвердити численними грамотами та нагородами; та й успішність студентів та їхні перемоги в різноманітних заходах говорять самі за себе. А з приходом нового ректора, численні перевірки ставлять під сумнів роботу навчального закладу і знаходять тільки недоліки. Прикро, що люди так швидко забувають все хороше і нехтують елементарними нормами моралі заради власної вигоди.
Відповісти
якщо все так прекрасно, звідки недоліки?
Відповісти
але зважте на те, що в.о. директора нікого не звільним за їх вказівками і тому став "неугодний". Такі як він непотрібні - занадто розумний для них, із-за чого боялися та по-тихому прибрали.
Відповісти
Жах створив у Технічному коледжі ректор Петро Савчук, люди бояться ходити на роботу. Вимагають якість постійно давати пояснення. декілька пенсіонерок назвали себе радниками ректора і в.о. директора та радять кого пресувати, кого брати на роботу, кого звільняти. Весь колектив чекає коли повернеться Святослав Козачук, який був справедливим керівником нікого не ображав не звільняв незаконно. А те, що пишуть у неграмотних статтях, то це не рівень ректора, як науковця. Хай ще повчіться у Козачука, бо за рік часу своєї дєятєльності тільки наробив повний безпрєдєл
Відповісти
То точно............
Відповісти
В даному випадку, думаю,необхідно було б вибрати золоту середину: директор і ректор мали б піти один одному в певних кроках на зустріч і взагалі вирішити це питання самостійно, без публіки. Тоді не було б цього брудного обговорення з обох сторін...!
Відповісти
Мені цікаво Міськів О. В. Вже давно збиралася на пенцію і ніяк не може піти,але ж вона як вампір пока чужоі крові не нап'ється то не заспокоіться,придумала собі посаду помічник в.о. Скільки мість роботи вже поміняла ніде довго не затримувалася,тут іі лишили допрацювати до пенціі,а вона,що робить! Шановні пенціонери ідіть додому і глядіть внуків,дайте молодим дорогу,а то самі невідь що коіте ще й недалеких колег підбурюєте,які нічого не розуміють.
Відповісти
так просто, між іншим, пенСія і пенСіонери, якщо вже так все розумієте
Відповісти
Тож Міськів, в недалекому минулому була найкращою подружкою Козачуків, двері в кабінет директора ногою відкривала. А тепер стала радником ректора. І де тепер директор, який дружив з Міськів, там і ректор буде, якщо буде слухати таких радників.
Відповісти
Що правда,то правда!!!
Відповісти
Нічого... Герасимчук наведе порядок. На вигляд в нього ''стальні яйця'' не то шо в паперєдніка. Не буде слухати бабусь.
Відповісти
тому він вже і не в.о, що перестав слухатись
Відповісти
Шановний модератор! а чи не могли б Ви не видаляти коментарі? ви ж підставляєте ректора. надіюсь, Ви розумієте, що я маю на увазі?
Відповісти
Шановний модератор! а чи не могли б Ви не видаляти коментарі? ви ж підставляєте ректора. надіюсь, Ви розумієте, що я маю на увазі?
Відповісти
Шановний модератор! а чи не могли б Ви не видаляти коментарі? ви ж підставляєте ректора. надіюсь, Ви розумієте, що я маю на увазі?
Відповісти
І його чекає така сама доля ,як і попереднього в.о.!!! Шкода Демидюка,що він так повірив нашому Царю!!!
Відповісти
повірив царю, а потім продався бабусям - ось така людська натура
Відповісти
А скільки працівників, "справедливий керівник, який нікого не ображав не звільняв незаконно" відправив на пенсію "за вислугою років", працівників, які мали високу кваліфікацію, але ж треба було працевлаштувати "СВОЇХ". І чому і до цього часу деякі працівникі судяться з "справедливим керівником".
Відповісти
Це ж хто у нас такий "висококваліфікований" спеціалст? Жумик І.С., який на роботі тільки пиячив і пар не проводив, типу викладав інформатику і студентіа пеньками дубовими, остолопами, турками небесними (це тільки те, що в межах цензури) обзивав чи може Міськів О.В., яка з дипломлм викладача російської мови і літератури рветься у соціологію, психологію і культурологію, заліки за тортики і не тільки вирішує? Єдині пенсіонери, що там чогось варті то Мігель Л.С. І Васькіна Н.М.
Відповісти
Я - не про тих пенсіонерів, які запишились, або пішли зі скандалом, а про тих - які отрилали свою пенсію "за вислогу років", бо до пенсійного віку їм було ще дуже далеко і мовчки пішли не почувшви від "справедливого керівника" навіть доброго слова. І таких немало.
Відповісти
Шановний "Небайдужий", в Мігель Л.С. також диплом викладача російської мови та літератури.
Відповісти
Я про рівень знань, які дають ці викладачі, а не розказувати на психології про таксу, яка пам'ятає образи, як це робить Міськів О.В.
Відповісти
Ви навіть не порівнюйте Мігель Л.С. з Міськів. Людмила Сергіівна вихована,толерантна і взагалі чудовий викладач!!! А то неук тільки навчилася гарно говорити,хамити,брехати,всі плітки які є позбирає,перекрутить ,добавить свого. Це дуже страшна людина.ВІДЬМА!!! Не можу зрозуміти одного,як пан ректор ще не зрозумів яка то страшна людина,від якоі потрібно триматися на дуже великій відстані!
Відповісти
У декого теж диплом математика, а читають далеко не пов'язані з математикою предмети. Коли хтось старається, щоб підвищувати свій професійний рівень, а дехто - знімає відповідальність за низький рівень знань і забирає предмети на вибір (хоч і кількість годин вибивається як математики, мови чи історії).
Відповісти
Шановні пані та панове, проблеми в усіх сферах освіти, починаючи з середньої і закінчуючи вищою, не зводяться до питання вибору директорів чи ректорів. Не можливо точковими змінами змінити систему освіти, тому що будь яка система як павутина здатна відновлювати свою початкову форму після локальних впливів (Джозеф О"Коннор "Мистецтво системного мислення"). Так що наявна дискусія по суті є нікчемною.
Відповісти
Ви праві цілком, проте тут мова за порушення гідності і честі. Люди хочуть працювати, а за таких обставин що їх створює Савчук - нереально. Бо ти йдеш на пару не з думкою навчити, а з думкою чи буде в тебе робота завтра, а то раптом не в ту коалацію попав, не тому і не те сказав... Які там уже думки про стан самої освіти. Єдине, чого хочеться - пошвидше додому, щоб не чути тої "воні" з 9 кабінету.
Відповісти
Ходіть іншою стороною і читайте пари
Відповісти
Створив не створив Козачук той коледж яка різниця.Він на пенції. То хай собі і займається помідорчиками на дачі. А дорогу молодим. В шию тих пенсіонерів гнати треба...каламутять воду. Шо їм жити скучно.
Відповісти
Повністю з вами згідний!!! Молодим дорога!!! Всіх старпьорів на заслужену пенСію!!! А молоді завжди дійдуть до консенсусу і домовляться по тихому між собою, а не скандалитимуть на цілу область.
Відповісти
до обективного спостерігача урбан. непозор імені свого батька федосова.
Відповісти
Шановний ректор! Хто Вам дозволив порушувати закони? Може команда,яку Ви очолюєте: Міськів О.В.65 років - пліткарка,аферистка,ість раки.... Перша порадниця ректора. Жумік І.С.63 роки - він же Іван..... Все життя живе з лихим. Васькін 70 років - мєнт в авторитеті,учений секретар. Васькіна Н.М. 67 рокіа - його Баба Яга,політолог. Войтович О.О.40 років і не хімік і не економіст - фінансист бабла,яке заробляє чоловік у ЛНТУ. Вовк П.Б.45 років - інформатик,ходив в сандалях,а зараз іздить на Рено з салону. Гамаліічук М.Г.- бомж з Колок, друг Сєрьогі Мєсного. Отака то весела команда Савчука П.П. ГАНЬБА!!!!!!
Відповісти
Соромлюся запитати з наголосом на "о" чи "ю"? У ректора на "ю". А для чого "Укропу" такий топовий чи туповий член.
Відповісти
Шановні дискусійники!
Я працювала у цьому училищі ще при Ореховій М.С. і таких "гладіаторських боїв", які зараз точаться у цьому училище не було.У що ви перетворили це училище, Яяпитаю обидві сторони: у так званих "друзів" ректора училища і так званих "друзів" ректора університету? Шановні, ви всі по горло у багнюці ( у повному розумінні цього слова). Схаменіться, не ганьбіть себе, не обливайте брудом! Вважаю, що ректора училища потрібно обирати на конкурсній основі. Кращім варіантом буде вибір нової людини (нейтральної), не з клану Козачуків та Савчуків, тоді питання ворожнечі само собою припинеться!
Відповісти
Як працювала Орєхова то ти пішки під стіл ходила. А твоіх нових людей знаємо. Це ті,що не можуть дати собі ради не в Комерційному не в НУХТ. Чи іх вже й там немає? Тупоголових до влади не допустимо!!!!
Відповісти
Ви, мабуть, мене з кимось плутаєте, шановна? Я в такому поважному віці, що соромно мене називати на "ти"! Пішла з училища ще у 1985 р. Працюю в органах судової влади. Ваших, так званих "нових людей" я не знаю. А пишу, бо соромно за училище, в якому колись працювала і де зараз точаться чвари. Про яких тупоголових іде мова? Можливо причину тупоголовості вам треба пошукати у собі? Навчиться спілкуватися і не хаміть! Знайте, що за наклеп вас можуть притягнути до адміністративної відповідальності.
Відповісти
якщо так давно пішли, то чому так цікавитесь? наклеп, адмінвідповідальність і т.д., що за дитсадок? якщо так давно не працюєте, звідки така інформованість і особливо зацікавленість...


Відповісти
Про чвари, які точаться у цьому училищі не говорить, у нашому місті, хіба що лінивий. Це давно відомий факт. Щодо зацікавленості - це професійне. А взагалі - чекаю позитивної розв'язки. Повторюю, що я ні за кого. Не люблю ритися у брудній білизні. Просто, хочу МИРУ...
Відповісти
одне добре, що в.о. (маю на увазі Демидюка) савчук вернув де взяв. в аспірантурі він дійсно профі. на скільки я знаю, то він реально займається справами і має серйозний авторитет. цікаво, чи на перепутав савчук посадами шимчука і демидюка?
Відповісти
а хто такий шимчук проти Демидюка (як я замітила "Демидюк" Ви пишете з великої літери, а всіх решту з маленької, і Ви праві).
Відповісти