Луцька «пішохідна» залишиться без дерев… поки що. ФОТО

Луцька «пішохідна» залишиться без дерев… поки що. ФОТО
На вулиці Лесі Українки почали зрізати дерева. В першу чергу зріжуть усі до вулиці Кривий вал. Згодом – розчистять усю вулицю. Замість них насадять нові – низькорослі.

Про це стало відомо під час 10-ї сесії Луцькради.

Усе в рамках реконструкції вулиці Лесі Українки. До слова, проект розглядали упродовж останніх трьох місяців. І ніхто до цього дня не догледів, що головна пішохідна Луцька залишиться на такий тривалий період зовсім без затінку.

«Я категорично «за» реконструкцію вулиці Лесі Українки. Проте я вийшов із будинку (мешкаю на вулиці Пушкіна), і на мене ледь не впало дерево. Запитую комунальників, що вони роблять? Відповідають: «Ми ріжемо дерева в рамках реконструкції. Зібралося людей 60. Навіщо знищувати те, що росло до нас? Це – варварство знищувати навколишнє середовище», - заявив громадський активіст Ігор Алексеєв.

«Я просто виконую проект. Мають бути дерева не вище 3 метрів», - розповів головний комунальник міста Юрій Крась.

«Треба людям дати відповідь. І все пояснити. Певно, вони не бачили проекту», - відповів луцький мер Микола Романюк.

Завтра о 18 годині представники влади зустрінуться із мешканцями.
Зазначимо, що нові дерева планують висадити лише у вересні.

Довідково: для насаджень у місті підійдуть дерева, що швидко наберуть росту:
дуже швидкорослі – до 2 м за рік. До них належать: евкаліпт, тополя чорна, пірамідальна та канадська, осика, клен ясенелистний і сріблястий, берест туркестанський;
швидкорослі - до 1 м за рік. Хвойні: модрина європейська і сибірська, сосна звичайна і Веймутова, кедр гімалайський, гінкго дволопатеве, туя гігантська. Листяні: горіх чорний, ясен звичайний, горіх грецький, акація, катальпа, шовковиця, платан, тюльпанне дерево.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
реконструкція це чудово але зараз така спека і це пішохідна вулиця в центрі де найбільше людей зокрема і туристів ну все в стилі нашої чудової міськради з покоління в покоління знищити історичну архітектуру будувати будинки щоб закрити вигляд на замок закривати очі на старий базар ігнорувати фонтан в центрі або просто і мило зробити лисими дерева в центрі перед самим Великоднем і О Еврика їх можна взагалі зрізати в спеку хай лучани і гості купують більше напоїв
Відповісти
По піаритися на чужих помилках може кожен. Згоден з тим, що існує нагальна проблема (до речі в кожному місті) зміни підходу (психології) до зеленого насадження, принципово досить радянських грабів та тополь. Але дійсно в нас все робиться через один інтерфейс "...опа", оскільки для заміни зелених насаджень необхідно здійснити заміну тротуарного покриття або бруківки, покрайній мірі мені особисто невідомо технології висадження нових дерев в коріневу систему старих.
Відповісти
Згодом ви побачите, що вигляд вулиці принципово не зміниться, а ось рахунки фірм "реконструкторів" афільованих з владою зростуть значно, що і треба було довести цією затією.
Відповісти
Не нийте. Буде все ок.
Відповісти
Це натуральний вандалізм.
Відповісти
то вперед туди і з мітингом,чого тут скиглите? в києві, в одесі щодня проти такогог вандалізму,а в нас комуняці все можна бачиш но. там такі дерева..., Господи,нехай той мер сам там і всохне і вчахне,з тим Яковлєвим на пару!
Відповісти
дурнішу трату грошей не могли придумати?
Відповісти
І що те дерево,що біля кави клуб зріжуть?де поліція нова, прокуратура нова???? А?????
Відповісти
Те що за містом спилюють сотні дерев а садять десятки, нікого не хвилює. А тут он яке горе, три дерева під корень. Вже бачу як люди починають задихатись і пріти ріками. Це ще один приклад як люди бояться зиін)))
Відповісти
Це ЖАХ! По-перше, це липи, які не є небезпечні. Збережіть, те що є, за прикладом Європи на яку ми так рівняємось. В центрі Кракова росте бузина, якій треба небагато часу для росту, вона очищає повітря. Боже мій, дл яких пір триватиме це й ВАНДАЛІЗМ
Відповісти
Варвари
Відповісти
Приберіть цього підстаркуватого "камсамольця" з слідами Бахуса на обличчі. Він ладен і рідну "матера" продати
Відповісти