Програми лояльності у торгівлі себе не виправдовують

Програми лояльності у торгівлі себе не виправдовують
Українські компанії пережили період масової видачі дисконтних карток і починають полювання лише на активних покупців.

Програми лояльності, які нещодавно запускали чи не усі точки роздрібної торгівлі, не принесли значної користі, пише ТСН з посиланням на "Коментарі".

Сьогодні більшість компаній визнають, що дисконтні програми стали збитковими, вони вже не збільшують обороти мереж, частоту відвідувань і середній чек.

За даними компанії Loyalty Technologies, з 10-15 різних наявних карт вітчизняні споживачі активно використовують при здійсненні покупок не більше трьох-чотирьох. Як стверджує директор компанії Loyalty Technologies Леонід Лаврентьєв, людина, яка має карту, приносить прибутку вдвічі менше, ніж звичайний покупець.

«Щоб система виправдовувала себе, споживач повинен здійснювати покупки на суму, яка б забезпечувала істотний прибуток компанії за вирахуванням всіх бонусів. Але на практиці виходить, що розповсюджувані направо і наліво знижки без чіткого уявлення про те, хто є цільовою аудиторією, фінансові показники лише погіршують», - пояснює експерт.

Відтак роздрібні мережі починають ускладнювати накопичувальну систему, встановлювати ліміти і ценз. Наприклад, встановлюють високу початкову плату або суму разової покупки, при яких видаються картки, визначають періоди накопичення бонусів, вводять практику балів, які згорають, тощо.

Програми лояльності скорочуються і у торгових точках України. Мережі відмовляються від кількісного нарощування клієнтської бази і переключаються на полювання за найактивнішими клієнтами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Програми лояльності у торгівлі себе не виправдовують
07 вересень, 2012, 15:14