Будьте пильними: на Волині орудують шахраї

Будьте пильними: на Волині орудують шахраї
Не зважаючи на постійні застереження поліції, мешканці області все одно попадаються на гачки до шахраїв. Найчастіше люди потерпають під час купівлі товарів за оголошеннями через Інтернет, а також від телефонних спритників, які представляються працівниками банків або телефонують під приводом збирання грошей на благодійність.

Лише 18 липня до волинської поліції надійшло чотири повідомлення від ошуканих мешканців. Шахраї ошукали людей на понад 17 тисяч гривень, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

Зокрема, цього дня до Ковельського відділу поліції звернулася 62-річна місцева мешканка із заявою про те, що 18 липня близько 10:30 невстановлена особа, представившись працівником банку, шахрайським шляхом заволоділа реквізитами кредитної картки потерпілої, з якої в подальшому зняла 6 тисяч гривень.

До Ковельського відділу поліції надійшла заява мешканця Черкаської області про те, що невстановлена особа під приводом продажу запчастини до автомобіля через інтернет-сайт «OLX» заволоділа його грошима у сумі 5 тисяч гривень.

Майже 6 тис грн втратила мешканка Ковеля. Жінці зателефонував невідомий і під приводом збору грошей на благодійність заволодів її грошима.

У Луцьку 16 липня близько 19:30 у парку ім. Лесі Українки невстановлена особа під приводом покататися заволоділа велосипедом 14-річного лучанина. Сума збитків становить 1 тисяча гривень.

Правоохоронці вирішують питання щодо відкриття кримінальних проваджень за фактами шахрайств.

Поліція звертає увагу, що шахраї вдаються до різноманітних хитрощів. Вони видають себе за продавців товарів і просять, аби їм перерахували завдаток за обраний покупцями товар. Однак після отримання коштів безслідно зникають. Намагаються шахраї також під різними приводами дізнатися конфіденційні дані банківських карток людей, з яких потім знімають кошти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба не поліцію а Радянську міліцію і буде порядок!!!
Відповісти
Таких як ти треба посадити, от і буде порядок.
Відповісти
Лохи 2000 років тому були і тепер є...
Відповісти
Україна - це товариство лохів, а ми її почесні члени ...
Відповісти
як казав розумний чоловік - Без лоха жизнь плоха. Ги.
Відповісти