Нардеп заявив про серйозну аварію на Хмельницькій АЕС

Нардеп заявив про серйозну аварію на Хмельницькій АЕС
Депутат Ради від "Радикальної партії" Андрій Артеменко заявив, що 16 липня на Хмельницькій АЕС сталася серйозна аварія з розгерметизацією ядерного палива, а прес-служба НАЕК "Енергоатом" спростовує дану інформацію.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Як мені стало відомо з достовірних джерел, уряд приховує серйозність аварії, що сталася 16 липня на першому блоці Хмельницької АЕС, де відбулися розгерметизація першого контуру блоку і потрапляння радіоактивного теплоносія в парогенератор. Крім цього, була ще й розгерметизація самого ядерного палива, що є особливо критичною ситуацією", - написав він у Facebook.

За інформацією депутата, у понеділок у Кабміні відбулася нарада за участю віце-прем'єра Володимира Кістіона і глави Міненерговугілля Ігоря Насалика з цього питання, а на четвер заплановано ще одну урядову нараду.

У прес-службі НАЕК "Енергоатом" агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що інформація депутата А.Артеменка не відповідає дійсності й "почерпнута з невідомих неперевірених джерел та вводить громадян в оману".

"16 липня блок №1 Хмельницької АЕС був відключений від енергомережі у зв'язку з наявністю протікання в парогенераторі ПГ-1, про що "Енергоатом" оперативно повідомив на своєму сайті. Проте ні про яку розгереметизацію ядерного палива не йдеться... Радіаційний фон на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, перебуває на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків", - резюмували в прес-службі.

Хмельницька АЕС (ХАЕС) розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені в 1987 і 2004 роках).

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох чинних АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.